Ingrediente:
•500 grame faina,
•un cubulet de drojdie (25 g.),
•1/2 lingurita sare,
•2 linguri zahar,
•200 ml. apa calduta,
•3 linguri ulei,
•1 lamaie,
•esenta rom.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune sarea, zaharul, putina apa calda, putina faina si drojdia.
Se amesteca bine si se lasa cateva minute sa creasca.
Se adauga coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, uleiul si restul de apa.
Se amesteca bine ingredientele si se pune putin cate putin din faina, pana se obtine o coca care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.
Coca crescuta o intindem cu un sucitor pana ajunge la 1,5 cm grosime.
Daca doriti sa le faceti rotunde, taiem coca cu un pahar.
Daca doriti sa le faceti spirale, luam cu mana cate putin din coca si facem betisoare dupa care le rasucim.
Orice forma vom da gogosilor, mai le lasam un pic la crescut.
Incingem niste ulei intr-o cratita si le coacem pe ambele parti.
Le pudram cu zahar si le servim calde simple sau cu dulceata.
POFTA BUNA!
•500 grame faina,
•un cubulet de drojdie (25 g.),
•1/2 lingurita sare,
•2 linguri zahar,
•200 ml. apa calduta,
•3 linguri ulei,
•1 lamaie,
•esenta rom.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune sarea, zaharul, putina apa calda, putina faina si drojdia.
Se amesteca bine si se lasa cateva minute sa creasca.
Se adauga coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, uleiul si restul de apa.
Se amesteca bine ingredientele si se pune putin cate putin din faina, pana se obtine o coca care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.
Coca crescuta o intindem cu un sucitor pana ajunge la 1,5 cm grosime.
Daca doriti sa le faceti rotunde, taiem coca cu un pahar.
Daca doriti sa le faceti spirale, luam cu mana cate putin din coca si facem betisoare dupa care le rasucim.
Orice forma vom da gogosilor, mai le lasam un pic la crescut.
Incingem niste ulei intr-o cratita si le coacem pe ambele parti.
Le pudram cu zahar si le servim calde simple sau cu dulceata.
POFTA BUNA!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni