Ingrediente:
Daca va place inghetata de vanilie sau caramel ,aceasta reteta veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut !
Este asemanatoare cu inghetata cu caramel pe care o mancam la McDonald's .
Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa !
1 litru de frisca
500 ml. lapte
4 oua
o ceasca de zahar pentru crema + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
1 lingurita cu amidon
1 baton mare de ciocolata Lion
Mod de preparare:
Mod de preparare :
Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele, 4 galbenusuri, o ceasca de zahar si lingurita cu amidon. Asezam cratita pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema. Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam bine!
Intr-o tigaie de teflon caramelizam, la foc mic, trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara si peste el adaugam crema de vanilie. Amestecam bine. Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde. Lasam sa se raceasca bine !
Albusurile si frisca le batem bine !
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta, cu frisca si albusurile batute tari !
Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie .
Se da la congelator pentru cateva ore .
Daca o preferati fara caramel ,eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!
Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece .
XINCHIDE
Daca va place inghetata de vanilie sau caramel ,aceasta reteta veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut !
Este asemanatoare cu inghetata cu caramel pe care o mancam la McDonald's .
Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa !
1 litru de frisca
500 ml. lapte
4 oua
o ceasca de zahar pentru crema + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
1 lingurita cu amidon
1 baton mare de ciocolata Lion
Mod de preparare:
Mod de preparare :
Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele, 4 galbenusuri, o ceasca de zahar si lingurita cu amidon. Asezam cratita pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema. Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam bine!
Intr-o tigaie de teflon caramelizam, la foc mic, trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara si peste el adaugam crema de vanilie. Amestecam bine. Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde. Lasam sa se raceasca bine !
Albusurile si frisca le batem bine !
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta, cu frisca si albusurile batute tari !
Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie .
Se da la congelator pentru cateva ore .
Daca o preferati fara caramel ,eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!
Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece .
XINCHIDE
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni