Ingrediente
- 220 g unt
- 220 g zahăr
- 3 bucata ouă
- 350 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 pachet zahăr vanilat
- 400 ml lapte
- 220 g zahăr
- 400 g seminţe de mac
- 1 lingura scorţişoară
- 1 pachet budincă de vanilie
- 300 g prune
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- 1 bucata ou
- 150 g făină
Se freacă untul cu zahărul spumă. Se încorporează ouăle, se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat şi se frământă un aluat moale.
► În 300 ml lapte se pun zahărul, seminţele de mac şi scorţişoara şi se fierbe 3 minute. Se dizolvă praful de budincă de vanilie în restul de lapte şi se toarnă înăuntru. Se mai fierbe 1 minut .
► Se freacă untul topit cu zahărul. Se adaugă oul şi făina şi se obţine un aluat. Prunele se taie bucăţele, apoi se încorporează în aluat. Se dă la frigider 30 de minute. Se întinde aluatul şi umplutura de prune şi mac. Se pune în cuptor şi se coace 40 de minute.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni