CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Prajitura de craciun 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Prajitura de craciun 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Prajitura de craciun 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Prajitura de craciun 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Prajitura de craciun 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Prajitura de craciun 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Prajitura de craciun 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Prajitura de craciun 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Prajitura de craciun 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura de craciun

    Dulcineea19
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3


    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 30

    Prajitura de craciun Empty Prajitura de craciun

    Mesaj Scris de Dulcineea19 Vin Dec 09, 2011 7:03 am

    Ingrediente:


    • 300 de grame de zahar
    • 150 de ml. de apa
    • 150 de grame de nuci fin macinate
    • 150 de grame de unt
    • 1 lingura de cacao
    • 1 lingura de esenta de vanilie
    • 100 de grame de ciocolata cu lapte
    • 2 linguri de smantana pentru frisca
    • 1 lingura de ulei
    • ~250 de grame de biscuti macinati, sau 150 de grame de margini (resturi) de prajituri diverse si in completare biscuiti macinati; cantitatea de biscuiti macinati necesara difera in functie de calitatea aceastora (mai uscati, mai grasi etc.) si de folosirea sau nu a resturilor de prajitura (care contin crema)
    Preparare:

    Cu toate ca v-am obisnuit cu prezentarea in imagini a retetelor, credeti-ma, aceasta prajitura va va reusi si fara acest ajutor suplimentar, prea e usor de facut.


    Asadar, pentru inceput, intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa sa fiarba cam 4-5 minute, cat sa se lege siropul. Se adauga nucile macinate si se amesteca in continuare pe foc aproximativ1 minut.


    Se trage cratita de pe foc, se adauga biscuitii macinati (impreuna cu resturile de prajitura fin macinate, daca folositi) si se amesteca bine. Se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet. Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao. Trebuie sa obtineti un "aluat" nelipicios si usor de modelat.


    Se preseaza compozitia deschisa la culoare, calduta inca, intr-un strat uniform, intr-o tava captusita cu folie alimentara(tava sa nu fie mai mare de 20x26 cm., daca se foloseste o tava si mai mica de atat, prajitura iese mai inalta). Imediat se preseaza deasupra compozitia cu cacao, netezind-o bine (cel mai la indemana e cu degetele unse usor cu ulei).


    Se da prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza pe suprafata cu glazura obtinuta topind pe aburi ciocolata cu 2 linguri de smantana pentru frisca si cu 1 lingura de ulei. Dupa ce se intareste glazura, se taie in bucati potrivite cu un cutit inumiat mereu in apa fierbinte.

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 9:14 pm