monic- NIVEL 1
- Mesaje : 16
Data de inscriere : 28/06/2012
Scris de monic Vin Iul 06, 2012 3:40 am
Kreatopita – plăcintă grecească cu carne
Ingrediente
- 1 pachet foietaj
- 1 kg carne tocată
- 3 ouă
- 1/2 pachet unt
- 4 cepe
- 1/2 cana pesmet
- 1 cana parmezan ras sau cașcaval mai uscat
- 1 cana ulei de măsline
- 1 legatura pătrunjel
- sare
- piper
1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
2. Într-o tigaie, se pune untul la topit, pe foc mic. Se adaugă ceapa, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până îşi schimbă culoarea. Să lasă apoi la răcit.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă, apoi se toarnă peste carnea călită şi se amestecă, pentru a se omogeniza compoziţia.
Se adaugă şi caşcavalul sau parmezanul ras, pesmetul şi pătrunjelul, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se amestecă
totul până se obţine o compoziţie omogenă.
4. Într-o formă de plăcintă sau într-o tavă rotundă, unsă cu ulei de măsline în prealabil, se aşază un rând din 5 foi de foietaj, aşa încât să acopere şi pereţii vasului. Se unge aluatul cu ulei de măsline din belşug, apoi se întinde compoziţia din carne în strat uniform. Deasupra, se pun alte 5 foi de aluat, unse apoi din belşug cu ulei de măsline. Capacul din aluat se lipeşte bine cu marginile rămase din stratul de cocă de la fundul tăvii, prin rulare sau presare. Înainte de a da plăcinta în cuptorul preîncălzit, faceţi crestături, în formă de grilaj, pe suprafaţa capacului din aluat, cu un cuţit bine ascuţit. Apoi, stropiţi plăcinta cu puţină apă, fie cu mâna, fie cu un pulverizator.
5. Se lasă la copt, la foc mic, cam o oră.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni