Ingrediente
- un kg dovlecei
- 2 legături ceapă verde
- o legătură usturoi
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- 100 caşcaval de post
- ulei pentru prăjit
- 100 pesmet
Pentru sos
- 250 iaurt de soia
- o legătură mărar
- 2 castraveţi
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- 3-4 căţei usturoi
Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare.
Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.
Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins.
Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni