CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Prajitura MEA 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Prajitura MEA 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Prajitura MEA 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Prajitura MEA 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Prajitura MEA 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Prajitura MEA 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Prajitura MEA 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Prajitura MEA 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Prajitura MEA 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura MEA

    felicia prodan
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3


    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 51
    Localizare : Piatra Neamt

    Prajitura MEA Empty Prajitura MEA

    Mesaj Scris de felicia prodan Mar Oct 04, 2011 10:38 pm

    Prajitura MEA Tn1_img_7525_800x600 Ingrediente:
    60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
    pentru crema:
    180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
    180 gr unt
    4 oua
    90 gr zahar tos
    90 gr zahar brun
    200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
    pentru topping:
    100 ml frisca
    3 linguri zahar pudra
    ciocolata rasa


    Mod de preparare: Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.

    Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.

    Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.

    Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.

    Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.

    Pofta buna!

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 9:31 pm