Ingrediente
• 25 frunze de vita, 1 piept de gasca, 1 litru bors, 6 linguri orez, sare si piper.
Mod de preparare
Se toaca pieptul de curcan prin masina. Frunzele murate se lasa la desarat in apa rece (2-3 ore). Se repeta operatiunea pana cand scapam de toata sarea. Ulterior, se oparesc in apa clocotita. Se toaca ceapa marunt si se caleste in doua linguri de ulei de masline, iar orezul se fierbe pe jumatate. Se amesteca ceapa, carnea si orezul racit si se potriveste de sare si piper. Se umplu frunzele de vita si se ruleaza cu grija. Pe fundul unei cratite unse cu ulei se asaza un strat de frunze de vita, se continua cu sarmalutele si se acopera cu un alt strat de frunze de vita. Se acopera cu apa si se da vasul la cuptor 2-3 ore. Inainte de a fi scose, se toarna o cana cu bors si se mai lasa 10-15 minute sa fiarba.
• 25 frunze de vita, 1 piept de gasca, 1 litru bors, 6 linguri orez, sare si piper.
Mod de preparare
Se toaca pieptul de curcan prin masina. Frunzele murate se lasa la desarat in apa rece (2-3 ore). Se repeta operatiunea pana cand scapam de toata sarea. Ulterior, se oparesc in apa clocotita. Se toaca ceapa marunt si se caleste in doua linguri de ulei de masline, iar orezul se fierbe pe jumatate. Se amesteca ceapa, carnea si orezul racit si se potriveste de sare si piper. Se umplu frunzele de vita si se ruleaza cu grija. Pe fundul unei cratite unse cu ulei se asaza un strat de frunze de vita, se continua cu sarmalutele si se acopera cu un alt strat de frunze de vita. Se acopera cu apa si se da vasul la cuptor 2-3 ore. Inainte de a fi scose, se toarna o cana cu bors si se mai lasa 10-15 minute sa fiarba.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni