Cafe Glace
Ingrediente: 3/4 l lapte, 3 dl cafea concentrata, 300 g. zahar, 300 g frisca, vanilie.
Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.
Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in vas si se amesteca. Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.
Cafea la rece
Degustarea unei cafele fierbiti este un deliciu, dar pentru cine nu stie, cafeaua rece este de asemenea o delicatesa ce iti rasfata papilele gustative intr-un mod unic.
Ingrediente:
1 jumatate de ceasca cu gheata pisata
2 cescute espresso
4 lingurite de ciocolata fierbinte
3 lingurite ulei de masline
3 lingurite zahar
Frisca
2 cescute lapte
1 lingurita vanilie
Mod de preparare
Mai intai, amestecati cele 2 cescute de espresso cu laptele. Cand formati un amestec uniform, adaugati zaharul si ciocolata praf si dizolvati-le in compozitie. Adaugati lingurita de vanilie si o cescuta frisca, apoi gheata pisata. Amestecati pentru cca 30 de secunde, apoi turnati bautura in pahare mari, lasand loc si pentru frisca cu care se va orna.
Cafe mexicana
Mexicanii adora cafeaua condimentata, indulcita, aromata si cu parfum de vanilie. Se poate consuma dimineata, pentru a indulci ziua si este si o splendida companie pentru desert.
Pentru a prepara 6 cani, aveti nevoie de:
125 ml cafea instant
80 ml de sirop de ciocolata
250 ml lapte
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de chimen
1 l de apa
60 ml zahar brun
frisca si chimen pentru ornare
Puneti cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si puneti apa in dispozitivul special (al filtrului). Intr-un vas mic, combinati zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.
Puneti amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adaugati cafelei deja preparate o lingurita de vanilie. Puneti cafeaua in cesti si garnisiti-o cu frisca si chimen.
Cappucino Fiorentino
Cu siguranta ti-ar placea sa-ti pregatesti singura un capucinno traditional, asa cum este el servit in Italia.
Proportiile corecte sunt 1/3 de espresso cald si 2/3 de spuma de lapte si frisca. Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna espresso cald deasupra laptelui. Apoi se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multe grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita si cu praf de ciocolata (preferabil neagra). Se serveste intr-o ceasca asemanatoare cu cea se ceai, alaturi de un biscuite.
Cocktailuri cu cafea
Nu exista cu adevarat o regula a ingredientelor care se pot folosi pentru un cocktail, de aceea cafeaua ocupa un loc de cinste in combinatiile bauturilor cele mai rafinate.
Cafea irlandeza
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 Irish Whisky, 1/2 cl Kahlua, cafea, frisca, crema de menta.
Turnati cafeaua peste Irish Whisky si Kahlua, ornati cu frisca si cu crema de menta si decorati cu o cireasa.
Cafea italieneasca
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 cl. Amaretto, cafea, frisca.
Turnati cafeaua peste Amaretto, ornati cu frisca si garnisiti cu o cireasa.
Cafea englezeasca
Pentru preparare aveti nevoie de cate 1/2 cl. de Kahlua, Amaretto, Tia Maria & crema de cacao, cafea, frisca.
Se combina lichiorurile, se umple paharul cu cafea si se orneaza cu frisca.
Cafea mexicana
Pentru preparare aveti nevoie de 3/4 cl. de Kahlua si tequila, cafea, frisca.
Se toarna cafeaua peste lichioruri si se orneaza cu frisca, se garniseste cu o cireasa.
Cafea irlandeza
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
un pahar de vin incalzit, cafea, 50 ml crema de whisky irlandeza, un sfert de ceasca frisca tare, scortisoara
Mod de preparare
Se pune cafeaua in paharul incalzit. Se adauha crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara
Cafea caraibiana
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
25 ml lichior crema de ciocolata, 25 ml rom negru, cafea fierbinte; frisca si scortiosara pentru final
Mod de preparare
Se pune marginea paharului in suc de lamiie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul, se pune cafeaua si se acopera cu frisca si scortisoara.
Cafea aurie
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
cafea fierbinte, 10 ml triplu sec, 10 ml amaretto, 10 ml whisky crema, 10 ml lichior de alune, scortisoara, frisca, ciocolata
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele cu exceptia cafelei si scortisoarei intr-un pahar de whisky. Se adauga cafeaua si scortisoara si se amesteca. Se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata
Cafea tonic
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Mod de preparare
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Ness Cafe Frappe
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
inghetata de vanilie, nes, lapte, scortisoara
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul laptele cu nesul. Dupa aceea se adauga o lingura rasa de inghetata si se stropeste cu scortisoara.
Se serveste intotdeauna rece. Se poate pune si frisca deasupra.
Caffe Frappe
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
pentru 6 portii: 9 lingurite ness cafe, 6 lingurite zahar, 6 cupe de inghetata de vanilie, 6 - 12 cuburi de gheata, frisca
Mod de preparare
Se freaca bine nessul cu zaharul si cu apa, adaugata cite putin pina cind se obtine aproximativ 1 litru de ness. Se toarna amestecul in 6 pahare inalte - de cocktail -, care se umplu aproximativ jumatate; se adauga cite o cupa de inghetata, 1- 2 cuburi de gheata si frisca, dupa gust. Se pot folosi in loc de apa, la prepararea nessului, Coca-cola sau Pepsi-Cola. In acest caz dureaza ceva mai mult din cauza spumei.
Se infige un pai si se serveste foarte rece.
Cold Cream Cofee
Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
- expreso mare
- cioc fierbinte
- 3 ling. zahãr
- 2 cescute lapte
- 1 linguritã zahãr vanilat
Mod de preparare
Se amestecã expreso cu lapte apoi se toarnã 2 lingurite ciocolata fierbinte, zahãr vanilat si o cescutã de friscã si gheata pisatã.
Se amestecã si se orneazã cu friscã si cioc.rasã deasupra
Caramel Ice Coffee
Ingrediente pentru doua portii:
* 400 ml cafea
* un pahar de frisca
* patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
* patru linguri inghetata de vanilie.
Mod de preparare:
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte.
Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar.
Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.
toate retetele sunt preluate de pe internet.
Ingrediente: 3/4 l lapte, 3 dl cafea concentrata, 300 g. zahar, 300 g frisca, vanilie.
Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.
Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in vas si se amesteca. Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.
Cafea la rece
Degustarea unei cafele fierbiti este un deliciu, dar pentru cine nu stie, cafeaua rece este de asemenea o delicatesa ce iti rasfata papilele gustative intr-un mod unic.
Ingrediente:
1 jumatate de ceasca cu gheata pisata
2 cescute espresso
4 lingurite de ciocolata fierbinte
3 lingurite ulei de masline
3 lingurite zahar
Frisca
2 cescute lapte
1 lingurita vanilie
Mod de preparare
Mai intai, amestecati cele 2 cescute de espresso cu laptele. Cand formati un amestec uniform, adaugati zaharul si ciocolata praf si dizolvati-le in compozitie. Adaugati lingurita de vanilie si o cescuta frisca, apoi gheata pisata. Amestecati pentru cca 30 de secunde, apoi turnati bautura in pahare mari, lasand loc si pentru frisca cu care se va orna.
Cafe mexicana
Mexicanii adora cafeaua condimentata, indulcita, aromata si cu parfum de vanilie. Se poate consuma dimineata, pentru a indulci ziua si este si o splendida companie pentru desert.
Pentru a prepara 6 cani, aveti nevoie de:
125 ml cafea instant
80 ml de sirop de ciocolata
250 ml lapte
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de chimen
1 l de apa
60 ml zahar brun
frisca si chimen pentru ornare
Puneti cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si puneti apa in dispozitivul special (al filtrului). Intr-un vas mic, combinati zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.
Puneti amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adaugati cafelei deja preparate o lingurita de vanilie. Puneti cafeaua in cesti si garnisiti-o cu frisca si chimen.
Cappucino Fiorentino
Cu siguranta ti-ar placea sa-ti pregatesti singura un capucinno traditional, asa cum este el servit in Italia.
Proportiile corecte sunt 1/3 de espresso cald si 2/3 de spuma de lapte si frisca. Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna espresso cald deasupra laptelui. Apoi se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multe grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita si cu praf de ciocolata (preferabil neagra). Se serveste intr-o ceasca asemanatoare cu cea se ceai, alaturi de un biscuite.
Cocktailuri cu cafea
Nu exista cu adevarat o regula a ingredientelor care se pot folosi pentru un cocktail, de aceea cafeaua ocupa un loc de cinste in combinatiile bauturilor cele mai rafinate.
Cafea irlandeza
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 Irish Whisky, 1/2 cl Kahlua, cafea, frisca, crema de menta.
Turnati cafeaua peste Irish Whisky si Kahlua, ornati cu frisca si cu crema de menta si decorati cu o cireasa.
Cafea italieneasca
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 cl. Amaretto, cafea, frisca.
Turnati cafeaua peste Amaretto, ornati cu frisca si garnisiti cu o cireasa.
Cafea englezeasca
Pentru preparare aveti nevoie de cate 1/2 cl. de Kahlua, Amaretto, Tia Maria & crema de cacao, cafea, frisca.
Se combina lichiorurile, se umple paharul cu cafea si se orneaza cu frisca.
Cafea mexicana
Pentru preparare aveti nevoie de 3/4 cl. de Kahlua si tequila, cafea, frisca.
Se toarna cafeaua peste lichioruri si se orneaza cu frisca, se garniseste cu o cireasa.
Cafea irlandeza
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
un pahar de vin incalzit, cafea, 50 ml crema de whisky irlandeza, un sfert de ceasca frisca tare, scortisoara
Mod de preparare
Se pune cafeaua in paharul incalzit. Se adauha crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara
Cafea caraibiana
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
25 ml lichior crema de ciocolata, 25 ml rom negru, cafea fierbinte; frisca si scortiosara pentru final
Mod de preparare
Se pune marginea paharului in suc de lamiie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul, se pune cafeaua si se acopera cu frisca si scortisoara.
Cafea aurie
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
cafea fierbinte, 10 ml triplu sec, 10 ml amaretto, 10 ml whisky crema, 10 ml lichior de alune, scortisoara, frisca, ciocolata
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele cu exceptia cafelei si scortisoarei intr-un pahar de whisky. Se adauga cafeaua si scortisoara si se amesteca. Se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata
Cafea tonic
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Mod de preparare
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Ness Cafe Frappe
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
inghetata de vanilie, nes, lapte, scortisoara
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul laptele cu nesul. Dupa aceea se adauga o lingura rasa de inghetata si se stropeste cu scortisoara.
Se serveste intotdeauna rece. Se poate pune si frisca deasupra.
Caffe Frappe
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
pentru 6 portii: 9 lingurite ness cafe, 6 lingurite zahar, 6 cupe de inghetata de vanilie, 6 - 12 cuburi de gheata, frisca
Mod de preparare
Se freaca bine nessul cu zaharul si cu apa, adaugata cite putin pina cind se obtine aproximativ 1 litru de ness. Se toarna amestecul in 6 pahare inalte - de cocktail -, care se umplu aproximativ jumatate; se adauga cite o cupa de inghetata, 1- 2 cuburi de gheata si frisca, dupa gust. Se pot folosi in loc de apa, la prepararea nessului, Coca-cola sau Pepsi-Cola. In acest caz dureaza ceva mai mult din cauza spumei.
Se infige un pai si se serveste foarte rece.
Cold Cream Cofee
Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
- expreso mare
- cioc fierbinte
- 3 ling. zahãr
- 2 cescute lapte
- 1 linguritã zahãr vanilat
Mod de preparare
Se amestecã expreso cu lapte apoi se toarnã 2 lingurite ciocolata fierbinte, zahãr vanilat si o cescutã de friscã si gheata pisatã.
Se amestecã si se orneazã cu friscã si cioc.rasã deasupra
Caramel Ice Coffee
Ingrediente pentru doua portii:
* 400 ml cafea
* un pahar de frisca
* patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
* patru linguri inghetata de vanilie.
Mod de preparare:
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte.
Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar.
Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.
toate retetele sunt preluate de pe internet.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni