Foarte mulți oameni nu concep vreo zi fără cafeaua de dimineață. Aroma cafelei și gustul ei amărui ne face să călătorim în lumea simțurilor.
Gurmanzii afirmă că cafeaua are suflet pe care trebuie să-l păstrăm, prepararea ei este o artă. «Sufletul » cafelei se ascunde în aroma ei plăcută, în gustul ei de neuitat. Ca băutura să păstreze calitățile sale, trebuie să respectăm unele reguli la prepararea cafelei.
Boabele de cafea se păstrează într-un loc răcoros și uscat, protejat de mirosuri străine.
Există o specie de cafea, care de la păstrarea îndelungată capătă o aromă specifică de fum. Însă, termenul de valabilitate al cafelei simple este scurt. De exemplu, cafeaua măcinată repede își pierde aroma, de aceea trebuie să o preparăm imediat după măcinare. Boabele de cafea la fel se prăjesc înainte de preparare.
O mare atenție trebuie să acordăm vasului în care preparăm cafea. Ibricul poate avea diferite dimensiuni, însă permanent are aceeași formă. Cel mai bine cafeaua se prepară în ibricul de aramă, acoperit dinauntru cu argint. Porția se determină foarte simplu: pe fundul ibricului este indicat numărul ceștilor.
Apa pentru prepararea cafelei trebuie să fie curată și cît mai moale, puteți evidenția aroma cafelei, adăugînd puțină sare sau cacao.
Cum să preparăm cafeaua orientală?
1) Încălziți ibricul.
2) Adăugați 2 linguri mici de cafea la 100 - 150 gr de apă.
3) Adăugați zahărul.
4) Turnați apă pînă la partea cea mai ingustă a ibricului. În acest caz contactul cu aer este minimal, ce asigură o aromă puternică a cafelei.
5) Fierbeți 2-3 minute.
6) Cînd cafeaua fierbe prima oară; se ia ibricul de pe foc, apoi se „dă în fiert” încă de 3 ori. Stratul de caimac şi spumă trebuie doar să se umfle – nu să se spargă şi să „dea în foc”.
7) La final, gura ibricului se acoperă cu o farfurioară și se lasă 2-3 minute.
Nu fiecare din noi are dimineața timp să prepare corect cafeaua. Însă, procesul preparării poate deveni un adevărat ritual iscusit, care ne ajută să ne trezim și să ne bucurăm de o nouă zi.
Gurmanzii afirmă că cafeaua are suflet pe care trebuie să-l păstrăm, prepararea ei este o artă. «Sufletul » cafelei se ascunde în aroma ei plăcută, în gustul ei de neuitat. Ca băutura să păstreze calitățile sale, trebuie să respectăm unele reguli la prepararea cafelei.
Boabele de cafea se păstrează într-un loc răcoros și uscat, protejat de mirosuri străine.
Există o specie de cafea, care de la păstrarea îndelungată capătă o aromă specifică de fum. Însă, termenul de valabilitate al cafelei simple este scurt. De exemplu, cafeaua măcinată repede își pierde aroma, de aceea trebuie să o preparăm imediat după măcinare. Boabele de cafea la fel se prăjesc înainte de preparare.
O mare atenție trebuie să acordăm vasului în care preparăm cafea. Ibricul poate avea diferite dimensiuni, însă permanent are aceeași formă. Cel mai bine cafeaua se prepară în ibricul de aramă, acoperit dinauntru cu argint. Porția se determină foarte simplu: pe fundul ibricului este indicat numărul ceștilor.
Apa pentru prepararea cafelei trebuie să fie curată și cît mai moale, puteți evidenția aroma cafelei, adăugînd puțină sare sau cacao.
Cum să preparăm cafeaua orientală?
1) Încălziți ibricul.
2) Adăugați 2 linguri mici de cafea la 100 - 150 gr de apă.
3) Adăugați zahărul.
4) Turnați apă pînă la partea cea mai ingustă a ibricului. În acest caz contactul cu aer este minimal, ce asigură o aromă puternică a cafelei.
5) Fierbeți 2-3 minute.
6) Cînd cafeaua fierbe prima oară; se ia ibricul de pe foc, apoi se „dă în fiert” încă de 3 ori. Stratul de caimac şi spumă trebuie doar să se umfle – nu să se spargă şi să „dea în foc”.
7) La final, gura ibricului se acoperă cu o farfurioară și se lasă 2-3 minute.
Nu fiecare din noi are dimineața timp să prepare corect cafeaua. Însă, procesul preparării poate deveni un adevărat ritual iscusit, care ne ajută să ne trezim și să ne bucurăm de o nouă zi.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni