Ingrediente
3 kg caise, 2 kg zahar, 2 l apa, 1 baton de scortisoara.
Preparare
Caisele se spala bine si se trec printr-un vas cu apa fiarta cateva secunde. Se scot intr-un vas cu spumiera si se lasa la racit. Se inlatura coaja , se curata de sambure apoi se taie fiecare caisa in felii. Intr-un vas pregatim siropul din apa si zahar. Cand apa a atins punctul de fierbere se adauga cojile de caise si un baton de scortisoara. Se lasa la fiert cca 20 min. Dupa acest timp separam cojile de caise si batonul de siropul obtinut cu ajutorul unei strecuratoare. Se adauga caisele felii si si punem vasul din nou pe foc. Se lasa la fiert la foc mic. Pentru a ne da seama daca marmelada este gata se ia compozitie si se pune intr-un bol la rece, cateva linguri. Daca are o consistenta gelatinoasa se poate lua de pe foc. Cand este gata , se inlatura batonul de scortisoara si se pune fierbinte in borcane. Se capseaza si se pun in camara.
Se pastreaza la rece.
3 kg caise, 2 kg zahar, 2 l apa, 1 baton de scortisoara.
Preparare
Caisele se spala bine si se trec printr-un vas cu apa fiarta cateva secunde. Se scot intr-un vas cu spumiera si se lasa la racit. Se inlatura coaja , se curata de sambure apoi se taie fiecare caisa in felii. Intr-un vas pregatim siropul din apa si zahar. Cand apa a atins punctul de fierbere se adauga cojile de caise si un baton de scortisoara. Se lasa la fiert cca 20 min. Dupa acest timp separam cojile de caise si batonul de siropul obtinut cu ajutorul unei strecuratoare. Se adauga caisele felii si si punem vasul din nou pe foc. Se lasa la fiert la foc mic. Pentru a ne da seama daca marmelada este gata se ia compozitie si se pune intr-un bol la rece, cateva linguri. Daca are o consistenta gelatinoasa se poate lua de pe foc. Cand este gata , se inlatura batonul de scortisoara si se pune fierbinte in borcane. Se capseaza si se pun in camara.
Se pastreaza la rece.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni