Ingrediente:
• 700 gr portocale
• sucul de la 1 lamaie
• 1 kg zahar
Mod de preparare: 1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa apa sa dea in clocot, apoi redu focul si las-o sa fiarba usor pentru aprox. 2 ore, sau pana cand coaja de portocala va putea fi intepata usor cu fuculita.
2. Incalzeste zaharul, in cuptor, la temperatura mica.Scoate portocalele din lichid si las-le sa se raceasca atata timp pana ce le vei putea tine in mana.Cand s-au racit destul taie-le in jumatate si scoate-le miezul, adaugandu-l in lichidul ce au fiert portocalele.Pune lichidul cu miez de portocale la fiert timp de 6 minute, apoi strecoara lichidul intr-un bol, presand pulpa de portocale cu o lingiura de metal.
3. Toarna lichidul inapoi in cratita.Taie coaja de portocala in fasii subtiri, cu un cutit ascutit.Adauga fasiile de coaja in lichidul din cratita, adaugand si zaharul cald.Amesteca-le pe foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat, aprox.10 minute, dupa care lasa-le sa fiarba timp de 1h 30 minute - 2h, pana ce se leaga.
4. Ia cratita de pe foc si inlatura spuma de pe suprafata.Lasa marmelada sa se raceasca 20 minute in cratita, apoi pune-o in borcane curate si sigileaza-le.
• 700 gr portocale
• sucul de la 1 lamaie
• 1 kg zahar
Mod de preparare: 1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa apa sa dea in clocot, apoi redu focul si las-o sa fiarba usor pentru aprox. 2 ore, sau pana cand coaja de portocala va putea fi intepata usor cu fuculita.
2. Incalzeste zaharul, in cuptor, la temperatura mica.Scoate portocalele din lichid si las-le sa se raceasca atata timp pana ce le vei putea tine in mana.Cand s-au racit destul taie-le in jumatate si scoate-le miezul, adaugandu-l in lichidul ce au fiert portocalele.Pune lichidul cu miez de portocale la fiert timp de 6 minute, apoi strecoara lichidul intr-un bol, presand pulpa de portocale cu o lingiura de metal.
3. Toarna lichidul inapoi in cratita.Taie coaja de portocala in fasii subtiri, cu un cutit ascutit.Adauga fasiile de coaja in lichidul din cratita, adaugand si zaharul cald.Amesteca-le pe foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat, aprox.10 minute, dupa care lasa-le sa fiarba timp de 1h 30 minute - 2h, pana ce se leaga.
4. Ia cratita de pe foc si inlatura spuma de pe suprafata.Lasa marmelada sa se raceasca 20 minute in cratita, apoi pune-o in borcane curate si sigileaza-le.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni