Poftiti la fursecuri aromate si fragede!
Ingrediente necesare pentru fursecuri alb-negru:
Mod de preparare fursecuri alb-negru:
Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in doua bucati ,una mai mare si una mai mica.Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora.
Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .
Galbenusul se amesteca cu un strop de apasi ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle.Se netezesc marginile aluatului ,se ruleaza si se da la frigider pentru o ora .
Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul.
Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !
Toata casa o sa miroasa a vanilie !
Sunt fragede, de efect si aromate !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru
Ingrediente necesare pentru fursecuri alb-negru:
- 150 gr. unt de buna calitate (nu cu apa in el )
- 150 gr. zahar farin vanilat
- 300 gr.faina
- 1 ou
- coaja de lamaie
- 30 gr. cacao
- 1 galbenus
- 1 vanilie
- un strop de sare
Mod de preparare fursecuri alb-negru:
Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in doua bucati ,una mai mare si una mai mica.Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora.
Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .
Galbenusul se amesteca cu un strop de apasi ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle.Se netezesc marginile aluatului ,se ruleaza si se da la frigider pentru o ora .
Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul.
Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !
Toata casa o sa miroasa a vanilie !
Sunt fragede, de efect si aromate !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni