Ingrediente
500 gr faina
250 gr iaurt natural
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
1 plic de drojdie uscata
75-100 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.
Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.
In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa framantam.Daca mai este nevoie punem inca putina apa si la sfarsit punem uleiul.
Framantam pana se absoarbe tot,apoi acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1-2 ore la loc caldut.
Trascurs timpul luam aluatul si il mai framantam o data,apoi formam o franzela pe care o punem intr-o tava de chec,o crestam putin si mai lasam 10-15 minute la crescut.
Trascurs timpul ungem painea cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(facem proba pt a fi siguri).
Cand este gata stingem cuptorul si lasam painea acolo inca 5 minute,apoi o scoatem din tava si o acoperim cu un prosop de bucatarie.
Servim cu ce ne place mai mult...este minunata cu unt si dulceata dimineata sau un sandwich cu mezeluri proaspat feliate in pauza de pranz...
500 gr faina
250 gr iaurt natural
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
1 plic de drojdie uscata
75-100 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.
Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.
In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa framantam.Daca mai este nevoie punem inca putina apa si la sfarsit punem uleiul.
Framantam pana se absoarbe tot,apoi acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1-2 ore la loc caldut.
Trascurs timpul luam aluatul si il mai framantam o data,apoi formam o franzela pe care o punem intr-o tava de chec,o crestam putin si mai lasam 10-15 minute la crescut.
Trascurs timpul ungem painea cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(facem proba pt a fi siguri).
Cand este gata stingem cuptorul si lasam painea acolo inca 5 minute,apoi o scoatem din tava si o acoperim cu un prosop de bucatarie.
Servim cu ce ne place mai mult...este minunata cu unt si dulceata dimineata sau un sandwich cu mezeluri proaspat feliate in pauza de pranz...
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni