CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Paine de casa  75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Paine de casa  75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Paine de casa  75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Paine de casa  75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Paine de casa  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Paine de casa  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Paine de casa  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Paine de casa  75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Paine de casa  75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

2 participanți

    Paine de casa

    jeni
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3


    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Paine de casa  Empty Paine de casa

    Mesaj Scris de jeni Dum Aug 07, 2011 10:41 am

    Ingrediente:


    •1kg faina,
    •1 lingura sare,
    •4-5 linguri ulei,
    •1 lingurita zahar,
    •40 g drojdie,
    •500 ml apa calduta.

    Mod de preparare:

    Facem maiaua.
    Amestecam intr-un castron drojdia cu zaharul, putina apa si 2 linguri de faina.
    Se lasa la caldura pana creste.

    Intre timp cernem faina si punem apa pe foc sa se incalzeasca un pic.

    Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem uleiul, sarea, apa si maiaua.
    Amestecam usor cu o lingura, dupa care framantam cu mana ~ 10 minute.
    Se lasa la crescut in loc cald pentru ~ 1 ora.

    Ne ungem cu ulei pe maini si suprafata de lucru, apoi impartim coca in 4.
    Luam doua din ele, le rulam si le impletim.
    Repetam operatiunea si cu celelalte doua.
    se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
    Se mai lasa sa creasca in tavi pentru 10 minute si apoi se da la cuptor pentru o ora la 200 grade.
    DARIANA
    DARIANA
    NIVEL 1
    NIVEL 1


    Mesaje : 33
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 35

    Paine de casa  Empty Re: Paine de casa

    Mesaj Scris de DARIANA Mier Dec 21, 2011 3:27 am

    Paine de casa  Tn1_dsc01977Ingrediente:
    1kg faina
    100gr unt
    20gr drojdie proaspata
    2 linguri de sare
    1 lingura de zahar
    500ml apa
    o lingura cu unt


    Mod de preparare: Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un loc caldut 10 min.Se face o gropita in faina si se adauga untul topit si drojdia dizolvata.Se amesteca usor cu mana pana incepe sa se formeze o coca,dupa care se framanta bine pana devine elastica.Se topeste o lingura cu unt,se adauga la coca si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot untul si devine pufoasa.Se acopera cu film transparent sau cu un prosop si se lasa la dospit cca 1 1/2h.Dupa acest timp,se rupe in doua si se preseaza usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer.Pentru o crestere mai rapida si o coacere mai buna am gasit o noua metoda....Se incalzeste cuptorul la minim(40º-50ºC)Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare,sau oricare alta forma.Se formeaza painicile,se fac cate 2,3 crestaturi pe fiecare,se pun in tavi si se dau la cuptor cca 15 min.Dupa acest timp,se ridica temperatura la 170ºC,primele 10min.Se coboara la 160ºC timp de 45min,cu aer doar de jos.Cum painicile cresc destul de mult,se coboara tava la primul nivel de jos al cuporului,se urca temperatura la 170ºC si se mai coace 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Rezultatul....o painica cu coaja crocanta si miez pufos...asa ca merita asteptarea.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 8:42 pm