Ingrediente pentru 12 porţii
- Ingrediente aluat:
- 200g margarina
- 200g untura
- 8 linguri de apa
- 7 linguri de zahar
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1kg faina
- Ingrediente crema:
- 4 pahare zahar (800g)
- 400g unt
- 2 oua
- 100g nuci macinate
Mod de preparare
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 153 de nuci.
Intr-un bol incapator am pus margarina moale, untura si zaharul si am amestecat bine.
Apoi am adaugat ouale, apa si praful de copt si iar am amestecat.
La urma am adaugat faina lingura cu lingura.
Nu necesita framantat mult, doar cat sa inghita toata faina si sa se dezlipeasca de bol. In acest stadiu am scos coca pe masa si am chemat ajutoare.
Am lasat-o sa framante coca vreo 10 minute dar nu pentru ca era necesar ci pentru ca am vazut ca-i place Asta se numeste exploatare?
Acum trebuiau forrmate bilute mici de coca ce apoi se coc pe ochiul de la aragaz in matrita speciala. Pentru operatiunea asta am chemat in ajutor si capul familiei. La trei perechi de maini, am transformat in bilute mici cat o cireasa bucata de coca obtinuta, in aproximativ 30 minute.
O data ce bilutele au fost gata, am trecut la copt. Prima data am incalzit bine formele, apoi treaba a mers unsa.
Cojile de nuca nu trebuie coapte foarte mult timp. Prind culoare frumoasa, foarte asemanatoare cu nucile reale.
Crema de caramel cu nuci este cea mai buna crema din lume! M-am indragostit de ea! Se face foarte usor.
Am fost curioasa cat cantareste un pahar cu zahar (bineinteles ca am cantarit prima data paharul gol, am pus cantarul pe zero si apoi am pus zaharul).
Untul moale l-am frecat cu doua pahare de zahar (400g) si ouale cu ajutorul mixerului. Zaharul ramas l-am topit intr-o craticioara, la foc mic.
Dupa ce zaharul s-a topit, am dat craticioara la o parte de pe foc si am turnat compozitia de unt, zahar si oua peste zaharul topit si am amestecat repede si energic.
Am pus crema obtinuta iar pe foc mic si am lasat-o sa fiarba, amaestecand mereu, pana cand s-a ingrosat . Am adaugat nucile macinate, am amestecat si am lasat crema sa se raceasca.
Cu crema racita am umplut cojile de nuca si le-am lipit doua cate doua.
Nucile astea nu le-am pudrat cu zahar pentru ca sunt destul de dulci.
Acum urmeaza cateva concluzii si sfaturi:
- incepeti pregatirea nucilor cu cateva zile, chiar o saptamana inaintea evenimentului la care vreti sa le serviti. Desi nu sunt greu de facut, sunt foarte migaloase.
- cojile de nuci se pastreaza foarte bine intr-un bol cu capac si pot astepta cateva zile pana la umplere
- nucile umplute tin foarte multa vreme daca sunt pastrate in camara, la rece, intr-un bol acoperit cu capac sau intr-o punga de hartie. La mine au rezistat foarte bine, fara sa se altereze si fara sa se inmoaie sau sa-si schimbe gustul, doua saptamani pana s-au mancat toate.
- este un desert foarte apreciat si sigur va avea succes
S-aveti pofta!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni