Paste carbonara
Ingrediente
* 150gr bacon afumat
* 150 gr cascaval
* 2 linguri smantana
* un ou
* o ceapa medie/mica
* parmesan
* o lingura ulei masline
* paste (400g penne rigate)
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie ceapa marunt, baconul felii si cascavalul tot felii.
Amestecam bine smantana cu oul.
Intr-o cratita incinsa punem uleiul, calim ceapa jumatate de minut, adaugam baconul si calim putin. Punem smantana batuta cu oul si omogenizam bine. Adaugam si cascavalul si daca e nevoie putin lapte(50ml). Amestecam pana cascavalul e topit si totul este gata.
Punem paste intr-o farfurie, sosul peste si presaram parmesan deasupra.
Ouă florentine
Ingrediente
•spanac 500g
•urzici 200g
•praz 2 fire
•ouă 4
•parmezan 2 linguri
•smântână 2 linguri
•ulei 2 linguri
•sare
•piper
Mod de preparare
Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul şi urzicile, în apă cu sare. Scurgeţi spanacul şi urzicile fierte, tocaţi-le mărunt şi amestecaţi-le cu prazul tăiat mărunt, smântână, sare şi piper, după gust. Ungeţi cu ulei 4 forme termorezistente de budincă. Puneţi în fiecare din compoziţia cu spanac. Deasupra aşezaţi câte un ou curăţat de coajă. Peste acesta presăraţi parmezan ras. Puneţi formele la cuptor, la foc potrivit, până când ouăle încep să se rumenească. Serviţi preparatul cald în formele în care s-a copt.
Ingrediente
* 150gr bacon afumat
* 150 gr cascaval
* 2 linguri smantana
* un ou
* o ceapa medie/mica
* parmesan
* o lingura ulei masline
* paste (400g penne rigate)
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie ceapa marunt, baconul felii si cascavalul tot felii.
Amestecam bine smantana cu oul.
Intr-o cratita incinsa punem uleiul, calim ceapa jumatate de minut, adaugam baconul si calim putin. Punem smantana batuta cu oul si omogenizam bine. Adaugam si cascavalul si daca e nevoie putin lapte(50ml). Amestecam pana cascavalul e topit si totul este gata.
Punem paste intr-o farfurie, sosul peste si presaram parmesan deasupra.
Ouă florentine
Ingrediente
•spanac 500g
•urzici 200g
•praz 2 fire
•ouă 4
•parmezan 2 linguri
•smântână 2 linguri
•ulei 2 linguri
•sare
•piper
Mod de preparare
Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul şi urzicile, în apă cu sare. Scurgeţi spanacul şi urzicile fierte, tocaţi-le mărunt şi amestecaţi-le cu prazul tăiat mărunt, smântână, sare şi piper, după gust. Ungeţi cu ulei 4 forme termorezistente de budincă. Puneţi în fiecare din compoziţia cu spanac. Deasupra aşezaţi câte un ou curăţat de coajă. Peste acesta presăraţi parmezan ras. Puneţi formele la cuptor, la foc potrivit, până când ouăle încep să se rumenească. Serviţi preparatul cald în formele în care s-a copt.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni