Ingrediente:
2 kg dovleac pentru placinta
600g -1 kg de zahar, dupa gust
o lamaie
scortisoara (optional)
putina apa
Dovleacul se curata de coaja si de miezul plin de samburi. Apoi se da pe razatoare sau se marunteste in robotul de bucatarie. Se pune la fiert cu putina apa (doar cat sa aiba in ce sa fiarba), impreuna cu zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia daca doriti. Se amesteca ocazional si se supravegheaza ca sa nu se evapore tot lichidul. In acest caz s-ar putea arde. Cand dovleacul este moale (gustati), se adauga zaharul si praf de scortisoara. Cantitatea de zahar se poate pune dupa gust si in functie de cat de dulce este dovleacul. Se fierbe amestecand des, pana cand dulceata se leaga. Se pune in borcane curate. Se sigileaza si daca se doreste pastrarea lor pentru iarna,se sterilizeaza timp de 10 minute in cuptor. Daca nu, se patreaza la frigider.
Dulceata de dovleac este perfecta pentru tartinele de la micul dejun, in prajituri sau chiar ca ingredient sau garnitura pentru mancaruri cu carne (in special fripturi).
Pofta buna!
2 kg dovleac pentru placinta
600g -1 kg de zahar, dupa gust
o lamaie
scortisoara (optional)
putina apa
Dovleacul se curata de coaja si de miezul plin de samburi. Apoi se da pe razatoare sau se marunteste in robotul de bucatarie. Se pune la fiert cu putina apa (doar cat sa aiba in ce sa fiarba), impreuna cu zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia daca doriti. Se amesteca ocazional si se supravegheaza ca sa nu se evapore tot lichidul. In acest caz s-ar putea arde. Cand dovleacul este moale (gustati), se adauga zaharul si praf de scortisoara. Cantitatea de zahar se poate pune dupa gust si in functie de cat de dulce este dovleacul. Se fierbe amestecand des, pana cand dulceata se leaga. Se pune in borcane curate. Se sigileaza si daca se doreste pastrarea lor pentru iarna,se sterilizeaza timp de 10 minute in cuptor. Daca nu, se patreaza la frigider.
Dulceata de dovleac este perfecta pentru tartinele de la micul dejun, in prajituri sau chiar ca ingredient sau garnitura pentru mancaruri cu carne (in special fripturi).
Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni