Aluatul se face doar din ou, faina(cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins) si sare.
Cantitaile pe care le-am folosit eu:
-1 ou(cca. 60 g)
-90 g faina
-sare
-2-3 linguri faina (pentru pudrat masa)
Preparare:
-batem oul si sare cu furculita
Adaugam apoi toata faina odata si amestecam bine cu furculita sa nu se formeze cocoloase. Framantam apoi cu mana pana se incorporeaza toata faina bine, punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana devine omogen. Modelam aluatul in forma de bila si il lasam sa stea 10 minute(pe o suprafata presarata cu faina),acoperit sa nu se usuce, astfel devine mai elastic.
Pe masa de lucru presarata cu faina, intindem aluatul in foaie foarte subtire.
Apoi il lasam aluatul 15 minute pe o fata de masa din panza sa se usuce putin.
Taiem aluatul in patru si suprapunem bucatile astfel: partea mai putin uscata peste partea mai uscata.
Rulam apoi bucatile suprapuse.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem taitei, cat de subtiri sau grosi vrem, prin miscari de fierastrau, inainte-inapoi, fara sa presam rulou si pe masura ce taiem desfacem taiteii si ii punem pe fata de masa de panza.Ii puneti in supa, iar daca va mai raman ii puneti la uscat(in 3 ore se usuca)si ii pastrati in cutie de carton.
Cantitaile pe care le-am folosit eu:
-1 ou(cca. 60 g)
-90 g faina
-sare
-2-3 linguri faina (pentru pudrat masa)
Preparare:
-batem oul si sare cu furculita
Adaugam apoi toata faina odata si amestecam bine cu furculita sa nu se formeze cocoloase. Framantam apoi cu mana pana se incorporeaza toata faina bine, punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana devine omogen. Modelam aluatul in forma de bila si il lasam sa stea 10 minute(pe o suprafata presarata cu faina),acoperit sa nu se usuce, astfel devine mai elastic.
Pe masa de lucru presarata cu faina, intindem aluatul in foaie foarte subtire.
Apoi il lasam aluatul 15 minute pe o fata de masa din panza sa se usuce putin.
Taiem aluatul in patru si suprapunem bucatile astfel: partea mai putin uscata peste partea mai uscata.
Rulam apoi bucatile suprapuse.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem taitei, cat de subtiri sau grosi vrem, prin miscari de fierastrau, inainte-inapoi, fara sa presam rulou si pe masura ce taiem desfacem taiteii si ii punem pe fata de masa de panza.Ii puneti in supa, iar daca va mai raman ii puneti la uscat(in 3 ore se usuca)si ii pastrati in cutie de carton.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni