CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Metode de prelucrare termica a alimentelor  75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Metode de prelucrare termica a alimentelor

    Vio
    Vio
    Admin
    Admin


    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 62
    Localizare : Arad

    Metode de prelucrare termica a alimentelor  Empty Metode de prelucrare termica a alimentelor

    Mesaj Scris de Vio Vin Aug 12, 2011 10:50 am





    Metode de prelucrare termica a alimentelor  Kochen



    In prezenta apei:
    fierberea în apa;
    fierberea în vapori de apa (înabusirea).

    În absenta apei:
    coacerea
    prajirea
    frigerea.

    Fierberea in apa

    In cursul fierberii, alimentele bogate în apa îşi micsoreaza volumul prin eliminarea ei parţiala, pe cand alimentele sarace în apa vor îngloba, prin fierbere, o parte din lichidul în care se găsesc, marindu-si uneori considerabil volumul (cazul produselor de cereale, care-si sporesc volumul prin fierbere de cca 4 ori).
    La prepararea supei de carne, pentru a fi mai concentrat, carnea se intro¬duce în apa rece si apoi se ridica, treptat, temperatura. Pentru o concentrate mai redusă a supei, se introduce carnea în apa clocotita.

    Inabusirea (fierberea alimentelor în vapori supraîncalziti) scurteaza prelucrarea termica atat a produselor vegetale, cat si animale, si reduce pierderea de vitamine.

    Prajirea (prepararea în grasime încinsa) da alimentelor un gust placut; aparitja unor compusi daunatori (toxici) în cursul încalzirii grasimilor si degradarea unor vitamine limiteaza indicaţiile acestei metode în alimentatia dietetica. Pentru evitarea acestor neajunsuri, unii recomanda punerea alimentelor în untdelemn rece si încălzirea lor treptata, pana la o temperatura de 140 - 150°C.

    Frigerea (cu ajutorul gratarului sau prin intermediul unei placi metalice, cum ar fi o tigaie de fonta neunsa) duce la formarea unei cruste la suprafafa alimentului care va pastra substantele hranitoare din interior, alimentul suportand concomitent si un fenomen de coacere.


    Coacerea se obţine prin introducerea alimentelor într-un cuptor încins; se produc aceleasi fenomene ca în cazul frigerii pe gratar.
    Pregatirea culinara presupune nu numai tratarea termica a alimentelor, cii si asocierea lor, pentru a obtine diverse preparate culinare, dintre care vom trece în revista pe cele principale, utilizate mai frecvent în alimentatia rationala a omului.

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 8:42 pm