Curatarea teflonului
Se toarna apa cam 200 ml in tigaia de teflon si se adauga 3 linguri de praf de copt. Se pune apoi tigaia la foc mic si se tine pe foc pana cand amestecul pus in tigaie da in clocot. Se ia atunci de pe foc tigaia, se pune in chiuveta si se clateste cu apa, potrivit de calda. Se sterge apoi bine tigaia cu un burete fin.
Curatarea tacamurilor din inox
Se folosesc pentru acest sapun o lingura de creta si o lingura de sapun de potasiu. Ambele se gasesc de cumparat in comert. Se amesteca cele doua ingrediente intr-un vas pana cand se omogenizeaza si devine o pasta omogena. Pasta poate fi folosita punand-o pe o carpa si frecand tacamurile umede. Dupa clatire, se lustruiesc tacamurile, pana cand suprafata lor devine lucioasa.
Curatarea oalelor si ibricelor din aluminiu
Se umple oala respectiva cu apa si se lasa timp de o ora pentru a se umezi. Se taie apoi o ceapa in 8 felii si se pune in apa impreuna cu 2 linguri de sare. Se pune apoi oala sau ibricul respectiv pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit de mic, pana cand da apa in clocot. Se ia atunci vasul respectiv de pe foc si se pune in chiuveta pentru a se clati cu apa potrivit de calda. Acum, partea arsa se va desprinde si se poate indeparta cu un burete fin, lasand vasul curat.
SURSA:ELE.RO
Se toarna apa cam 200 ml in tigaia de teflon si se adauga 3 linguri de praf de copt. Se pune apoi tigaia la foc mic si se tine pe foc pana cand amestecul pus in tigaie da in clocot. Se ia atunci de pe foc tigaia, se pune in chiuveta si se clateste cu apa, potrivit de calda. Se sterge apoi bine tigaia cu un burete fin.
Curatarea tacamurilor din inox
Se folosesc pentru acest sapun o lingura de creta si o lingura de sapun de potasiu. Ambele se gasesc de cumparat in comert. Se amesteca cele doua ingrediente intr-un vas pana cand se omogenizeaza si devine o pasta omogena. Pasta poate fi folosita punand-o pe o carpa si frecand tacamurile umede. Dupa clatire, se lustruiesc tacamurile, pana cand suprafata lor devine lucioasa.
Curatarea oalelor si ibricelor din aluminiu
Se umple oala respectiva cu apa si se lasa timp de o ora pentru a se umezi. Se taie apoi o ceapa in 8 felii si se pune in apa impreuna cu 2 linguri de sare. Se pune apoi oala sau ibricul respectiv pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit de mic, pana cand da apa in clocot. Se ia atunci vasul respectiv de pe foc si se pune in chiuveta pentru a se clati cu apa potrivit de calda. Acum, partea arsa se va desprinde si se poate indeparta cu un burete fin, lasand vasul curat.
SURSA:ELE.RO
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni