CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS

    monic
    monic
    NIVEL 1
    NIVEL 1


    Mesaje : 16
    Data de inscriere : 28/06/2012

    PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS Empty PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS

    Mesaj Scris de monic Joi Iun 28, 2012 7:28 am

    Ingrediente


    Aluatul : 450 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana sau iaurt, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja raza de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.

    Crema: 200 g zahar, 200 g unt, 70 g amidon alimentar, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

    Glazura: 100 gr margarina sau unt, 10 gr cacao, 100 gr zahar, vanilie

    Mod de preparare foi



    1. Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se raceste pe apa rece.
    2. Margarina sau untul moale se amesteca cu oul intreg, sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.
    3. Se adauga faina impreuna cu praf de copt, amestecand bine , fara sa se framante prea mult.
    4. Se imparte aluatul in 4 parti . Foile se coc 4 foi pe dosul tavi de circa 23/33 cm, presarat cu faina .
    5. Dupa coacere foile se lasa la rece pana la finisare.

    Mod de preparare crema



    1. 200 gr de zahar se camarelizeaza intr-o cartita . Cand se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasand-o sa se raceasca 3 -4 minute.
    2. Se adauga tot untul, care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte. Se fierb la foc mic , ca sa se topeasca caramelul.
    3. Intre timp intr-un bol se amesteca amidonul cu restul de lapte , adaugat cate putin si omogenizand compozitia cu ca sa nu ramana cocoloase.
    4. Cand compozitia de unt cu zaharul ars a dat in clocot, se adauga amidonul cu laptele in suvoi continuuu, amestecand in continuu pana se ingroase.
    5. Se ia vasul cu crema de pe foc, se pune vanilia si rom , se amesteca si se lasa la racit.

    Mod de preparare glazura



    1. Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .
    2. Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop .

    Asamblare



    1. Foile se umplu cu crema in straturi uniforme (3), se glazureaza si se lasa la rece pana a doua zi.
    2. Se portioneaza dupa preferinta.



    Se serveste ca desert, este o prajitura delicioasa.

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 9:15 pm