Ingrediente
3 kg visine.
2 kg zahar.
2 l alcool 96 grade dublu rafinat.
2 l apa.
1 sticla de 750 ml sirop concentrat de visine.
15-20 de migdale curatate de coaja.
Preparare
Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa se scurga zeama din visine.Peste 7 zile adaugam 1 litru alcool dublu rafinat si mai lasam 7 zile la macerat.Dupa 14 zile mai punem 1 litru de alcool dublu rafinat si 1 kg de zahar,care l-am pus intr-o craticioara si l-am caramelizat(nu prea tare,sa nu se arda)la care adaugam 2 litri de apa plata si o sticla de 750 ml sirop de visine(concentrat,se gaseste la Kaufland).Cine doreste sa fie mai putin dulce, pune mai putin sirop concentrat de visine.Tot dupa 14 zile adaugam 15 sau 20 migdale curatate si taiate pe din doua.Toate aceste ingrediente,le adaugam in damigeana.Damigeana trebuie agitata la cateva zile,ca sa se amestece visinile cu zaharul si migdalele.Dupa circa o luna putem sa o gustam,cu cat sta mai mult in damigeana,cu atat este mai buna.Mentionez ca trebuie sa aveti un dop care sa se insurubeze perfect si sa nu intre aer in damigeana.Sa aveti pofta.Pofta buna !!!
3 kg visine.
2 kg zahar.
2 l alcool 96 grade dublu rafinat.
2 l apa.
1 sticla de 750 ml sirop concentrat de visine.
15-20 de migdale curatate de coaja.
Preparare
Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa se scurga zeama din visine.Peste 7 zile adaugam 1 litru alcool dublu rafinat si mai lasam 7 zile la macerat.Dupa 14 zile mai punem 1 litru de alcool dublu rafinat si 1 kg de zahar,care l-am pus intr-o craticioara si l-am caramelizat(nu prea tare,sa nu se arda)la care adaugam 2 litri de apa plata si o sticla de 750 ml sirop de visine(concentrat,se gaseste la Kaufland).Cine doreste sa fie mai putin dulce, pune mai putin sirop concentrat de visine.Tot dupa 14 zile adaugam 15 sau 20 migdale curatate si taiate pe din doua.Toate aceste ingrediente,le adaugam in damigeana.Damigeana trebuie agitata la cateva zile,ca sa se amestece visinile cu zaharul si migdalele.Dupa circa o luna putem sa o gustam,cu cat sta mai mult in damigeana,cu atat este mai buna.Mentionez ca trebuie sa aveti un dop care sa se insurubeze perfect si sa nu intre aer in damigeana.Sa aveti pofta.Pofta buna !!!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni