Bolognese
Ingrediente pentru 5-6 portii:
Curatam morcovul si il dam prin razatoare, curatam si ceapa si o taiem marunt si le punem la calit in cateva linguri de ulei de masline, pana acestea incep sa se inmoaie usor.
In cateva minute adaugam carnea, amestcam…
…peste care adaugam vinul alb, sare, piper si boia dulce.
Amestecam din cand in cand, lasand pe foc potrivit pana vinul se evapora si carnea este aproape fiarta.
Intre timp, desfacem conservele de rosii, punem continutul in blender si le maruntim bine de tot, adaugand la final in ultimele 20 de secunde si cateii de usturoi (nu vrem sa fie maruntiti chiar de tot, avem nevoie de aroma ). Adaugam sosul de rosii peste si lasam la fiert, la foc mic; nu uitam sa amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
A venit momentul sa le acordam si spaghetelor atentia necesara; intr-o oala mare adaugam apa la fiert cu o lingurita de sare si punem spaghetele in mijloc cand apa fierbe. Cand au fiert, conform timpului de pe ambalaj, le scurgem de apa si le punem inapoi in oala, adaugam 2-3 linguri de ulei si amestecam. Spaghetele nu au sa se prinda intre ele si nu o sa se usuce, o sa fie mai aspectuoase si gustoase.
Intre timp e gata si sosul pe care il potrivim de gust cu sare si piper si neaparat cu busuioc si oregano uscat.
Servim o portie de spaghete bolognese cu parmezan din belsug si cu busuioc proaspat tocat pentru un plus de savoare (la noi in farfurie parmezanul s-a cam topit dar am avut grija sa mai adaugam dupa poze
Ingrediente pentru 5-6 portii:
- o cutie de spaghete
- 700-800 g carne tocata amestec porc cu vita
- 2 conserve de rosii in suc propriu
- 2 cepe
- un morcov
- un pahar de vin alb sec, cca 150 ml
- busuioc uscat si busuioc verde
- oregano uscat
- parmezan
- sare, piper si boia dulce
- 5-6 catei de usturoi
- cateva linguri de ulei de masline
Curatam morcovul si il dam prin razatoare, curatam si ceapa si o taiem marunt si le punem la calit in cateva linguri de ulei de masline, pana acestea incep sa se inmoaie usor.
In cateva minute adaugam carnea, amestcam…
…peste care adaugam vinul alb, sare, piper si boia dulce.
Amestecam din cand in cand, lasand pe foc potrivit pana vinul se evapora si carnea este aproape fiarta.
Intre timp, desfacem conservele de rosii, punem continutul in blender si le maruntim bine de tot, adaugand la final in ultimele 20 de secunde si cateii de usturoi (nu vrem sa fie maruntiti chiar de tot, avem nevoie de aroma ). Adaugam sosul de rosii peste si lasam la fiert, la foc mic; nu uitam sa amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
A venit momentul sa le acordam si spaghetelor atentia necesara; intr-o oala mare adaugam apa la fiert cu o lingurita de sare si punem spaghetele in mijloc cand apa fierbe. Cand au fiert, conform timpului de pe ambalaj, le scurgem de apa si le punem inapoi in oala, adaugam 2-3 linguri de ulei si amestecam. Spaghetele nu au sa se prinda intre ele si nu o sa se usuce, o sa fie mai aspectuoase si gustoase.
Intre timp e gata si sosul pe care il potrivim de gust cu sare si piper si neaparat cu busuioc si oregano uscat.
Servim o portie de spaghete bolognese cu parmezan din belsug si cu busuioc proaspat tocat pentru un plus de savoare (la noi in farfurie parmezanul s-a cam topit dar am avut grija sa mai adaugam dupa poze
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni