Blat
6 oua
250 gr zahar
125 ml lapte
300 gr faina
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
2 linguri cu cacao
200 gr cirese fara samburi
Sirop
200 ml lapte
150 ml frisca lichida
100 gr zahar pudra
Crema
400 gr branza de vaci
200 ml frisca
10 gr gelatina(un plic)
200 gr zahar pudra
(sau dupa gust)
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie
un varf de lingurita cu sare
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100-150 ml frisca
un cub de unt
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.
Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.
Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt 2/3 din compozitie iar in restul adaugam cacao si amestecam lejer.Punem deasupra compozitiei albe si compozitia cu cacao, asezam ciresele deasupra si introducem tava la cuptor pentru 25-30 de min cam la 180 de grade, pentru cuptoarele cu gaz la treapta 2-3.
Pentru a fi siguri ca s-a copt faceti proba cu o scobitoare .
Daca iese curata atunci blatul este copt.
Dupa ce s-a racorit desprindem hartia de copt de pe blat dar il lasam in tava in care s-a copt.
Insiropam blatul cu siropul rece format din frisca, lapte si zahar dupa care intindem deasupra in strat uniform crema pe care am pregatit-o astfel:
Branza de vaci se mixeaza foarte bine cu zaharul, sarea,coaja de lamaie si esenta.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece timp de 10 min.dupa care se dizolva incalzind amestecul fara a da in fiert.
Se toarna peste branza si se omogenizeaza bine.
Compozitia de branza se amesteca cu frisca batuta astfel obtinand o crema fina si pufoasa.
Se tine la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte dupa care se toarna deasupra glazura de ciocolata (topesti pe baie de apa ciocolata amestecata cu frisca si untul pana ce se omogenizeaza bine fara a da in fiert ...daca este prea groasa mai poti adauga frisca...un sfat ar fi ca sa adaugati de prima data doar 100 ml frisca ...daca vedeti ca e groasa mai adaugati putin cate putin pana ce obtineti consistenta dorita) si se traseaza un model cu piaptanul de patiserie sau cu o furculita.
Dupa ce glazura sa intarit se taie in bucati cu latura de 5-7 cm si se decoreaza cu cirese si ciocolata alba ...sau dupa imaginatia fiecaruia.
6 oua
250 gr zahar
125 ml lapte
300 gr faina
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
2 linguri cu cacao
200 gr cirese fara samburi
Sirop
200 ml lapte
150 ml frisca lichida
100 gr zahar pudra
Crema
400 gr branza de vaci
200 ml frisca
10 gr gelatina(un plic)
200 gr zahar pudra
(sau dupa gust)
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie
un varf de lingurita cu sare
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100-150 ml frisca
un cub de unt
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.
Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.
Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt 2/3 din compozitie iar in restul adaugam cacao si amestecam lejer.Punem deasupra compozitiei albe si compozitia cu cacao, asezam ciresele deasupra si introducem tava la cuptor pentru 25-30 de min cam la 180 de grade, pentru cuptoarele cu gaz la treapta 2-3.
Pentru a fi siguri ca s-a copt faceti proba cu o scobitoare .
Daca iese curata atunci blatul este copt.
Dupa ce s-a racorit desprindem hartia de copt de pe blat dar il lasam in tava in care s-a copt.
Insiropam blatul cu siropul rece format din frisca, lapte si zahar dupa care intindem deasupra in strat uniform crema pe care am pregatit-o astfel:
Branza de vaci se mixeaza foarte bine cu zaharul, sarea,coaja de lamaie si esenta.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece timp de 10 min.dupa care se dizolva incalzind amestecul fara a da in fiert.
Se toarna peste branza si se omogenizeaza bine.
Compozitia de branza se amesteca cu frisca batuta astfel obtinand o crema fina si pufoasa.
Se tine la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte dupa care se toarna deasupra glazura de ciocolata (topesti pe baie de apa ciocolata amestecata cu frisca si untul pana ce se omogenizeaza bine fara a da in fiert ...daca este prea groasa mai poti adauga frisca...un sfat ar fi ca sa adaugati de prima data doar 100 ml frisca ...daca vedeti ca e groasa mai adaugati putin cate putin pana ce obtineti consistenta dorita) si se traseaza un model cu piaptanul de patiserie sau cu o furculita.
Dupa ce glazura sa intarit se taie in bucati cu latura de 5-7 cm si se decoreaza cu cirese si ciocolata alba ...sau dupa imaginatia fiecaruia.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni