Ingrediente:
ulei de masline
1 ceapa mare
2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
3 catei de usturoi
1 lingurita turmeric
2 lingurite garam masala
1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
1 lingurita pasta de tomate
400g rosii cuburi
1 piept de pui mare
4-6 lingurite iaurt
patrunjel tocat
Pentru orez:
400g orez basmati
600ml apa
sare si piper
3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
2 stele de anason
Mod de preparare:
In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.
In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:
Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.
Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.
Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.
Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.
Serviti cu garnitura de orez.
Pentru orez:
Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.
Pofta buna!
ulei de masline
1 ceapa mare
2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
3 catei de usturoi
1 lingurita turmeric
2 lingurite garam masala
1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
1 lingurita pasta de tomate
400g rosii cuburi
1 piept de pui mare
4-6 lingurite iaurt
patrunjel tocat
Pentru orez:
400g orez basmati
600ml apa
sare si piper
3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
2 stele de anason
Mod de preparare:
In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.
In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:
Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.
Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.
Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.
Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.
Serviti cu garnitura de orez.
Pentru orez:
Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.
Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni