Mancare indiana cu spanac si miel - Saag Gosht
Saag este un tip de mancare, extrem de parfumat datorita numarului variat de condimente folosit, specific bucatariei Asiei de Sud.
Ingrediente necesare pentru mancare indiana cu spanac si miel:
Mod de preparare mancare indiana cu spanac si miel:
Punem uleiul de masline intr-o oala adanca pe foc mic. Cand uleiul s-a incins bine, adaugam semintele de chimen, cuiosarele, semintele de cardamom si batul de scortisoara rupt in doua sau chiar in trei daca e prea lung.
Le calim 2-3 minute, apoi adaugam salotele, usturoiul si ghimbirul tocate marunt. Le calim pentru 2-3 minute.
Adaugam bucatile de pulpa de miel, amestecam bine si le calim si pe ele 2-3 minute dupa care adaugam coriandru, turmericul, ienuparul, sarea si piperul. Acoperim cratita cu un capac, reducem focul la minim si lasam carnea sa se patrunda bine, cca 50-60 de minute.
In general mielul lasa destul lichid in timpul coacerii si nu mai este nevoie sa adaugam apa. Dar daca acest lucru nu se intampla, adaugam 1 pahar de apa treptat, pe parcursul coacerii.
In acest punct, eu am mutat mancarea in vasul tajine pe care l-am bagat la cuptor.
Intre timp, curatam spanacul si il oparim cateva 1-2 minute intr-o oala cu apa clocotita.
Il scoatem din apa cu o paleta si il lasam sa se raceasca complet apoi il tocam foarte fin.
Dupa ce carnea s-a patruns complet, adaugam spanacul si garam masala si amestecam bine.
Lasam mancarea inca 10 minute pe foc, apoi o servim alaturi de o portie de makki di roti, orez basmati sau couscous.
Pentru couscous
Punem la fiert apa amestecata cu sarea si 1 lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam couscous-ul.
Acoperim craticioara cu capac pentru 10 minute, timp in care couscous-ul va absorbi apa.
Dupa 10 minute, adaugam inca 1 lingura de ulei si amestecam couscous-ul cu o furculita.
Pofta buna!!
O reteta recomandata de LauraAdamache.
Saag este un tip de mancare, extrem de parfumat datorita numarului variat de condimente folosit, specific bucatariei Asiei de Sud.
Ingrediente necesare pentru mancare indiana cu spanac si miel:
- 1,5 kg pulpa de miel dezosata
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite rase seminte de chimen
- 6 cuisoare
- 6 boabe cardamom (doar semintele)
- 1 bat scortisoara
- 2 salote/1 ceapa medie
- 5 catei de usturoi
- ghimbir (2-3 cm)
- 1 lingura rasa coriandru praf
- 1 lingura rasa turmeric
- 1 lingura rasa garam masala
- 1 kg spanac
- sare
- piper
- 5-6 boabe ienupar (optional)
Mod de preparare mancare indiana cu spanac si miel:
Punem uleiul de masline intr-o oala adanca pe foc mic. Cand uleiul s-a incins bine, adaugam semintele de chimen, cuiosarele, semintele de cardamom si batul de scortisoara rupt in doua sau chiar in trei daca e prea lung.
Le calim 2-3 minute, apoi adaugam salotele, usturoiul si ghimbirul tocate marunt. Le calim pentru 2-3 minute.
Adaugam bucatile de pulpa de miel, amestecam bine si le calim si pe ele 2-3 minute dupa care adaugam coriandru, turmericul, ienuparul, sarea si piperul. Acoperim cratita cu un capac, reducem focul la minim si lasam carnea sa se patrunda bine, cca 50-60 de minute.
In general mielul lasa destul lichid in timpul coacerii si nu mai este nevoie sa adaugam apa. Dar daca acest lucru nu se intampla, adaugam 1 pahar de apa treptat, pe parcursul coacerii.
In acest punct, eu am mutat mancarea in vasul tajine pe care l-am bagat la cuptor.
Intre timp, curatam spanacul si il oparim cateva 1-2 minute intr-o oala cu apa clocotita.
Il scoatem din apa cu o paleta si il lasam sa se raceasca complet apoi il tocam foarte fin.
Dupa ce carnea s-a patruns complet, adaugam spanacul si garam masala si amestecam bine.
Lasam mancarea inca 10 minute pe foc, apoi o servim alaturi de o portie de makki di roti, orez basmati sau couscous.
Pentru couscous
- 1 cana cu apa
- 1 cana couscous
- 2 linguri ulei de masline lejer
- sare
Punem la fiert apa amestecata cu sarea si 1 lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam couscous-ul.
Acoperim craticioara cu capac pentru 10 minute, timp in care couscous-ul va absorbi apa.
Dupa 10 minute, adaugam inca 1 lingura de ulei si amestecam couscous-ul cu o furculita.
Pofta buna!!
O reteta recomandata de LauraAdamache.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni