CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
strudel cu visine si mac 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
strudel cu visine si mac 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
strudel cu visine si mac 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
strudel cu visine si mac 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
strudel cu visine si mac 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
strudel cu visine si mac 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
strudel cu visine si mac 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
strudel cu visine si mac 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
strudel cu visine si mac 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    strudel cu visine si mac

    Gaby_Luka
    Gaby_Luka
    NIVEL 3
    NIVEL 3


    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 29/08/2011

    strudel cu visine si mac Empty strudel cu visine si mac

    Mesaj Scris de Gaby_Luka Lun Apr 30, 2012 2:45 am

    Ingrediente:
    Pentru blat strudel:
    450 g faina
    20 g drojdie
    200 ml lapte cald
    2 linguri zahar
    1/2 lingurita sare
    2 linguri ulei
    1 ou + 1 ou pentru uns
    1/2 lingurita esenta de vanilie
    Pentru umplutura:
    100 g seminte de mac macinat
    2 plicuri zahar vanilat
    30 g zahar
    60 ml lapte
    1 varf de cutit praf scortisoara
    coaja rasa de la 1/2 portocala
    2 cuburi ciocolata cu lapte rase
    200 g visine fara samburi – pot fi si din compot, sau congelate, dar scurse foarte bine!!!


    Mod de preparare:
    Incepem sa pregatim aluatul. Puneam drojdia intr-o ceasca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si 3 linguri de lapte. Amestecam putin apoi lasam sa dospeasca in jur de 10 minute, pana sta sa iasa din ceasca. Turnam maiaua peste faina, adaugam restul ingredientelor si amestecam.Framantam aluatul in jur de 5 minute, astfel incat sa nu se mai lipeasca de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Cat timp aluatul dospeste, pregatim umplutura de mac. Punem la fiert laptele cu zahar, zahar vanilat si mac, amestecand pana se evapora apa. Luam de pe foc, adaugam praful de scortisoara, cicolata si coaja rasa de portocale.Intindem foaia de aluat pe un blat de lucru peste care am presarat faina, apoi ungem cateva benzi cu crema de mac. Intre benzile de mac aranjam visinele, tot sub forma de benzi, cat mai lipite intre ele. Rulam aluatul, apoi il punem in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt, cu partea unde am lipit aluatul la final in jos.
    Ungem strudelul cu ulei, apoi cu un ou batut si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Cand il scoatem din cuptor il putem pudra cu zahar, sau il ungem cu un topping facut din 3 linguri suc de portocale si 10-12 linguri zahar pudra.
    Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi putem sa il taiem.

    Sa aveti pofta!

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 6:46 pm