CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Bucate rusesti 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Bucate rusesti 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Bucate rusesti 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Bucate rusesti 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Bucate rusesti 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Bucate rusesti 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Bucate rusesti 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Bucate rusesti 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Bucate rusesti 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Bucate rusesti

    serenaAS
    serenaAS
    NIVEL 1
    NIVEL 1


    Mesaje : 10
    Data de inscriere : 20/01/2012
    Varsta : 41

    Bucate rusesti Empty Bucate rusesti

    Mesaj Scris de serenaAS Lun Apr 02, 2012 2:24 am

    Cele mai gustoase rețete de blinii pentru Maslenița


    Bliniile sînt cunoscute omenirii încă din cele mai îndepărtate timpuri. Pentru prima oară bliniile au început a fi gătite în secolul IX, de aceea sînt considerate una dintre cele mai vechi feluri de mîncare ale bucătăriei ruse.

    Este posibil că anume bliniile au fos și primele bucate făinoase.
    În ajunul Maslineței bliniile trebuie neapărat să fie prezente pe masă. Se consideră că blinia simbolizează soarele, la fel de fierbinte, rotund și rumen.

    Blinile pot fi de mai multe feluri: din făină de grîu, hriș, ovăs sau mălai, pot fi subțiri sau groase, cu adaos de cartof, măr, dovleac, brînză, frișcă.
    Bliniile pot fi servite cu umplutură de legume, ciuperci, pomuşoare, coicolată, brînză, carne, peşte şi desigur cu caviar.

    Bliniile se consideră a fi unul dinter cele mai econome produse din făină. Există foarte multe reţete de blinii:

    Blinii cu smîntînă

    Bucate rusesti Adad376a1f2a Ingrediente:
    Smîntînă-2 pahare
    Făină de grîu-3 pahare
    Albuş de ou-5 bucăţi
    Unt-50 gr
    Apă-1 pahar
    Drojdie-30 gr
    Făină de hriş-1 pahar
    Zahăr-1 lingură
    Lapte-1 pahar
    Sare după gust

    Mod de pregătire:
    într-un vas se toarnă 1 pahar cu apă călduţă în care se amestecă drojdia. Se adaugă făina de hriş, se amestecă foarte bine şi se lasă la crescut într-un loc cald. Cît timp conţinutul creşte, într-un alt vas puneţi smîntîna peste care presăraţi făina de grîu şi faceţi un aluat moale. Bateţi albuşurile de ou răcite în prealabil. Adăugaţi untul topit şi albuşurile în aluatul de făină de grîu, amestecaţi bine masa obţinută. Cînd aluatul de făină de hriş a crescut, puneţi-l în acelaşi vas cu aluatul din făină de grîu, adăugaţi un pahar de lapte cu sarea şi zahărul dizolvat în el. Masa dată trebuie bine amestecată. Se coc în mod obişnuit.

    Blinii cu banană şi ciocolată
    Bucate rusesti 1262546619_3951979883_ae721
    Ingrediente:

    Unt-125 gr
    Sare după gust
    Ou-1 bucată
    Făină-100 gr
    Lapte (diluat în apă 1:1)-300 ml
    Ulei pentru copt
    Pentru umplutură:
    Banane-2 bucăţi
    Brînză-125 gr
    Iaurt de ciocolată-150 gr.

    Mod de pregătire:
    puneţi într-un vas făina şi sarea, faceţi o adîncitură în mijloc, adăugaţi oul şi jumătate din cantitatea de lapte. Baţeţi toate ingredientele pîna la obţinerea unei consistenţe potrivite, apoi turnaţi treptat laptele. Turnaţi masa într-un alt vas şi lăsaţi-l să se odihnească 30 de minute.
    Coaceţi bliniile pe o tigaie de ceramică în mod obişnuit.
    Pisaţi bananele cu furculiţa, amestecaţi-le cu brînza şi iaurtul de ciocolată. Puneţi umplutura pe mijcolul bliniilor şi faceţi rulouri. Puneţi cîte două blinii pe farfurie, înfrumuseţaţi cu banane şi stropiţi-le cu sos.

    Blinii cu stafide şi griş

    Bucate rusesti 71337507_1298853152_13
    Ingrediente:
    Griş-230 gr
    Lapte-2 pahare
    Ou-2 bucăţi
    Stafide-100 gr
    Sare după gust

    Mod de pregătire:
    Bateţi laptele cu oul, grişul şi sarea indicată. Lăsaţi masa obţinută să se pătrundă un timp, pentru ca grişul să se umfle. Mai apoi adăugaţi stafidele spălate şi amestecaţi bine. Masa gata pregătită trebuie turnată cu lingura în tigaia bine încinsă cu un pic de ulei. Presăraţi nişte stafide şi coaceţi-le bine.

    Puneţi bliniile gata în cuptaor pentru cîteva minute. Presăraţi nişte zahăr pudră şi stropiţi-le cu suc de fructe.

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 6:32 pm