Cele mai gustoase rețete de blinii pentru Maslenița
Bliniile sînt cunoscute omenirii încă din cele mai îndepărtate timpuri. Pentru prima oară bliniile au început a fi gătite în secolul IX, de aceea sînt considerate una dintre cele mai vechi feluri de mîncare ale bucătăriei ruse.
Este posibil că anume bliniile au fos și primele bucate făinoase.
În ajunul Maslineței bliniile trebuie neapărat să fie prezente pe masă. Se consideră că blinia simbolizează soarele, la fel de fierbinte, rotund și rumen.
Blinile pot fi de mai multe feluri: din făină de grîu, hriș, ovăs sau mălai, pot fi subțiri sau groase, cu adaos de cartof, măr, dovleac, brînză, frișcă.
Bliniile pot fi servite cu umplutură de legume, ciuperci, pomuşoare, coicolată, brînză, carne, peşte şi desigur cu caviar.
Bliniile se consideră a fi unul dinter cele mai econome produse din făină. Există foarte multe reţete de blinii:
Blinii cu smîntînă
Ingrediente:
Smîntînă-2 pahare
Făină de grîu-3 pahare
Albuş de ou-5 bucăţi
Unt-50 gr
Apă-1 pahar
Drojdie-30 gr
Făină de hriş-1 pahar
Zahăr-1 lingură
Lapte-1 pahar
Sare după gust
Mod de pregătire: într-un vas se toarnă 1 pahar cu apă călduţă în care se amestecă drojdia. Se adaugă făina de hriş, se amestecă foarte bine şi se lasă la crescut într-un loc cald. Cît timp conţinutul creşte, într-un alt vas puneţi smîntîna peste care presăraţi făina de grîu şi faceţi un aluat moale. Bateţi albuşurile de ou răcite în prealabil. Adăugaţi untul topit şi albuşurile în aluatul de făină de grîu, amestecaţi bine masa obţinută. Cînd aluatul de făină de hriş a crescut, puneţi-l în acelaşi vas cu aluatul din făină de grîu, adăugaţi un pahar de lapte cu sarea şi zahărul dizolvat în el. Masa dată trebuie bine amestecată. Se coc în mod obişnuit.
Blinii cu banană şi ciocolată
Ingrediente:
Unt-125 gr
Sare după gust
Ou-1 bucată
Făină-100 gr
Lapte (diluat în apă 1:1)-300 ml
Ulei pentru copt
Pentru umplutură:
Banane-2 bucăţi
Brînză-125 gr
Iaurt de ciocolată-150 gr.
Mod de pregătire: puneţi într-un vas făina şi sarea, faceţi o adîncitură în mijloc, adăugaţi oul şi jumătate din cantitatea de lapte. Baţeţi toate ingredientele pîna la obţinerea unei consistenţe potrivite, apoi turnaţi treptat laptele. Turnaţi masa într-un alt vas şi lăsaţi-l să se odihnească 30 de minute.
Coaceţi bliniile pe o tigaie de ceramică în mod obişnuit.
Pisaţi bananele cu furculiţa, amestecaţi-le cu brînza şi iaurtul de ciocolată. Puneţi umplutura pe mijcolul bliniilor şi faceţi rulouri. Puneţi cîte două blinii pe farfurie, înfrumuseţaţi cu banane şi stropiţi-le cu sos.
Blinii cu stafide şi griş
Ingrediente:
Griş-230 gr
Lapte-2 pahare
Ou-2 bucăţi
Stafide-100 gr
Sare după gust
Mod de pregătire: Bateţi laptele cu oul, grişul şi sarea indicată. Lăsaţi masa obţinută să se pătrundă un timp, pentru ca grişul să se umfle. Mai apoi adăugaţi stafidele spălate şi amestecaţi bine. Masa gata pregătită trebuie turnată cu lingura în tigaia bine încinsă cu un pic de ulei. Presăraţi nişte stafide şi coaceţi-le bine.
Puneţi bliniile gata în cuptaor pentru cîteva minute. Presăraţi nişte zahăr pudră şi stropiţi-le cu suc de fructe.
Bliniile sînt cunoscute omenirii încă din cele mai îndepărtate timpuri. Pentru prima oară bliniile au început a fi gătite în secolul IX, de aceea sînt considerate una dintre cele mai vechi feluri de mîncare ale bucătăriei ruse.
Este posibil că anume bliniile au fos și primele bucate făinoase.
În ajunul Maslineței bliniile trebuie neapărat să fie prezente pe masă. Se consideră că blinia simbolizează soarele, la fel de fierbinte, rotund și rumen.
Blinile pot fi de mai multe feluri: din făină de grîu, hriș, ovăs sau mălai, pot fi subțiri sau groase, cu adaos de cartof, măr, dovleac, brînză, frișcă.
Bliniile pot fi servite cu umplutură de legume, ciuperci, pomuşoare, coicolată, brînză, carne, peşte şi desigur cu caviar.
Bliniile se consideră a fi unul dinter cele mai econome produse din făină. Există foarte multe reţete de blinii:
Blinii cu smîntînă
Ingrediente:
Smîntînă-2 pahare
Făină de grîu-3 pahare
Albuş de ou-5 bucăţi
Unt-50 gr
Apă-1 pahar
Drojdie-30 gr
Făină de hriş-1 pahar
Zahăr-1 lingură
Lapte-1 pahar
Sare după gust
Mod de pregătire: într-un vas se toarnă 1 pahar cu apă călduţă în care se amestecă drojdia. Se adaugă făina de hriş, se amestecă foarte bine şi se lasă la crescut într-un loc cald. Cît timp conţinutul creşte, într-un alt vas puneţi smîntîna peste care presăraţi făina de grîu şi faceţi un aluat moale. Bateţi albuşurile de ou răcite în prealabil. Adăugaţi untul topit şi albuşurile în aluatul de făină de grîu, amestecaţi bine masa obţinută. Cînd aluatul de făină de hriş a crescut, puneţi-l în acelaşi vas cu aluatul din făină de grîu, adăugaţi un pahar de lapte cu sarea şi zahărul dizolvat în el. Masa dată trebuie bine amestecată. Se coc în mod obişnuit.
Blinii cu banană şi ciocolată
Ingrediente:
Unt-125 gr
Sare după gust
Ou-1 bucată
Făină-100 gr
Lapte (diluat în apă 1:1)-300 ml
Ulei pentru copt
Pentru umplutură:
Banane-2 bucăţi
Brînză-125 gr
Iaurt de ciocolată-150 gr.
Mod de pregătire: puneţi într-un vas făina şi sarea, faceţi o adîncitură în mijloc, adăugaţi oul şi jumătate din cantitatea de lapte. Baţeţi toate ingredientele pîna la obţinerea unei consistenţe potrivite, apoi turnaţi treptat laptele. Turnaţi masa într-un alt vas şi lăsaţi-l să se odihnească 30 de minute.
Coaceţi bliniile pe o tigaie de ceramică în mod obişnuit.
Pisaţi bananele cu furculiţa, amestecaţi-le cu brînza şi iaurtul de ciocolată. Puneţi umplutura pe mijcolul bliniilor şi faceţi rulouri. Puneţi cîte două blinii pe farfurie, înfrumuseţaţi cu banane şi stropiţi-le cu sos.
Blinii cu stafide şi griş
Ingrediente:
Griş-230 gr
Lapte-2 pahare
Ou-2 bucăţi
Stafide-100 gr
Sare după gust
Mod de pregătire: Bateţi laptele cu oul, grişul şi sarea indicată. Lăsaţi masa obţinută să se pătrundă un timp, pentru ca grişul să se umfle. Mai apoi adăugaţi stafidele spălate şi amestecaţi bine. Masa gata pregătită trebuie turnată cu lingura în tigaia bine încinsă cu un pic de ulei. Presăraţi nişte stafide şi coaceţi-le bine.
Puneţi bliniile gata în cuptaor pentru cîteva minute. Presăraţi nişte zahăr pudră şi stropiţi-le cu suc de fructe.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni