Regim enterocolita -Meniu bebelusi -8 luni
Ingrediente 4 portii:
4 mere mari
scortisoara
1/2 lingurita fructoza
coaja si sucul de la 1/2 portocala
1/2 cana orez
esenta vanilie
200 g branza proaspata de vaci
Merele se spala, se decojesc si se taie in 4 bucati, scotandu-se cotorul. Merele se pun intr-o tava pentru cuptor si se presara peste ele scortisoara, fructoza, coaja de portocala si sucul de portocala, dupa care se dau la cuptor la foc mediu/mare.
Intre timp, intr-o oala mica se fierbe pe aragaz orezul spalat, adaugandu-se in apa ce fierbe 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce fierb se pune orezul intr-o sita si se scurge bine de apa.
Cand merele s-au copt se scot de la cuptor, se paseaza cu mixerul (fara sa se scurga de zeama) si se amesteca cu branza proaspata de vaci. Sosul de mere se adauga apoi peste orez si se serveste cald.
Aceasta reteta este potrivita si pentru un bebelus mai mare de 8 luni, care este obisnuit sa mestece intre gingii bucatele de alimente mai marisoare.
Ingrediente 4 portii:
4 mere mari
scortisoara
1/2 lingurita fructoza
coaja si sucul de la 1/2 portocala
1/2 cana orez
esenta vanilie
200 g branza proaspata de vaci
Merele se spala, se decojesc si se taie in 4 bucati, scotandu-se cotorul. Merele se pun intr-o tava pentru cuptor si se presara peste ele scortisoara, fructoza, coaja de portocala si sucul de portocala, dupa care se dau la cuptor la foc mediu/mare.
Intre timp, intr-o oala mica se fierbe pe aragaz orezul spalat, adaugandu-se in apa ce fierbe 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce fierb se pune orezul intr-o sita si se scurge bine de apa.
Cand merele s-au copt se scot de la cuptor, se paseaza cu mixerul (fara sa se scurga de zeama) si se amesteca cu branza proaspata de vaci. Sosul de mere se adauga apoi peste orez si se serveste cald.
Aceasta reteta este potrivita si pentru un bebelus mai mare de 8 luni, care este obisnuit sa mestece intre gingii bucatele de alimente mai marisoare.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni