Iti trebuie:
- 1 kg carne tocata de vita
- 250 g carne
- 5 oua
- 5 felii de paine
- 300 g parmezan ras
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 lingurite menta tocata marunt
- o lingura patrunjel verde tocat
- ulei pentru prajit
- 400 g rosii in bulion
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare, ras
- o tija telina
- 1/2 lingurita rasa
- sare
- piper
- busuioc proaspat
- Se pune painea la inmuiat fie in lapte fie in apa calduta.
- Se amesteca ouale impreuna cu carnurile, amestecand bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Se adauga parmezanul, usturoiul zdrobit, patrunjelul, menta si uleiul.
- Se preseaza bine painea si se adauga in amestecul de carne.
- Se framanta totul bine.
- Apoi, cu mana umeda, se fac chiftelute care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.
- Se scot pe hartie absorbanta.
- Pentru sos, se pune continutul cutiilor de rosii in bulion intr-o cratita cu ceapa tocata marunt, morcovul trecut prin razatoare, telina, zaharul, sarea si piperul.
- Se lasa pe foc 20 de minute pana ce sosul scade.
- Apoi se paseaza si, daca este prea apos, se mai pune pe foc pentru a scadea.
- Daca sosul nu este gros, se pune in cratita, se adauga chiftelele prajite si se lasa 10 minute sa fiarba impreuna.
- Se servesc cu busuioc proaspat, fin tocat.
- Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni