Cea mai bună reţetă de mucenici copţi.
Ingredientele nu sunt de post, iar cantităţile sunt pentru două kilograme de făină.
cea mai bună reţetă de mucenici copţi. Ingredientele nu sunt de post, iar cantităţile sunt pentru două kilograme de făină.
Ingrediente:
În copaie sau în ligheanul în care pregătiţi aluatul, turnaţi făina şi faceţi loc în mijloc pentru a pregăti maiaua. Se pun:
Se amestecă până dispar cocoloaşele, se presară puţină făină deasupra şi se lasă la crescut în jur de 30 de minute.
Restul de lapte se încălzeşte cu restul de zahăr, 2 linguriţe de sare, coaja de lămâie, vanilie, esenţă de rom.
Se separă albuşul de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă cu un vârf de sare şi coajă de lămâie, iar albuşurile se bat spumă.
După ce a crescut maiaua, se frământă împreună cu laptele cu mirodenii, care trebuie să fie călduţ, gălbenuşurile bătute şi albuşurile spumă.
Spre final se adaugă grăsimea sau untul topit.
Se lasă la crescut în jur de 30 de minute, după care se iau bucăţi din aluat şi se împletesc în forma cifrei opt.
Formele de mucenici se lasă la crescut, iar înainte de a-i băga la cuptor se ung cu pensula înmuiată într-un ou bătut.
După ce s-au copt, se lasă să se răcească puţin. Se scot din tavă şi sunt tăvăliţi într-un castron plin cu sirop făcut din apă, zahăr şi un pic de esenţă de rom.
După ce se înmoaie un pic aluatul, mucenicii sunt daţi prin miere şi apoi se presară nucă măcinată pe deasupra.
Sunt delicioşi, iar mireasma mucenicilor copţi se împrăştie în toată casa. Se pot servi atât calzi (dacă nu mai aveţi răbdare), cât şi reci. Se păstrează foarte bine dacă îi aşezaţi pe un platou peste care puneţi folie de plastic.
Poftă bună!
Ingredientele nu sunt de post, iar cantităţile sunt pentru două kilograme de făină.
cea mai bună reţetă de mucenici copţi. Ingredientele nu sunt de post, iar cantităţile sunt pentru două kilograme de făină.
Ingrediente:
- 2 kg de făină
- 8 ouă
- 750 de grame de zahăr
- 500 ml lapte
- 200 g de grăsime (sau 1 şi jumătate de unt)
- mirodenii
- 1 plic de vanilie
- esenţă de rom
- coajă de lămâie rasă
- nucă măcinată
- miere
În copaie sau în ligheanul în care pregătiţi aluatul, turnaţi făina şi faceţi loc în mijloc pentru a pregăti maiaua. Se pun:
- 2 linguri de zahăr
- 4 cuburi de drojdie
- 1/2 cană de lapte călduţ
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
Se amestecă până dispar cocoloaşele, se presară puţină făină deasupra şi se lasă la crescut în jur de 30 de minute.
Restul de lapte se încălzeşte cu restul de zahăr, 2 linguriţe de sare, coaja de lămâie, vanilie, esenţă de rom.
Se separă albuşul de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă cu un vârf de sare şi coajă de lămâie, iar albuşurile se bat spumă.
După ce a crescut maiaua, se frământă împreună cu laptele cu mirodenii, care trebuie să fie călduţ, gălbenuşurile bătute şi albuşurile spumă.
Spre final se adaugă grăsimea sau untul topit.
Se lasă la crescut în jur de 30 de minute, după care se iau bucăţi din aluat şi se împletesc în forma cifrei opt.
Formele de mucenici se lasă la crescut, iar înainte de a-i băga la cuptor se ung cu pensula înmuiată într-un ou bătut.
După ce s-au copt, se lasă să se răcească puţin. Se scot din tavă şi sunt tăvăliţi într-un castron plin cu sirop făcut din apă, zahăr şi un pic de esenţă de rom.
După ce se înmoaie un pic aluatul, mucenicii sunt daţi prin miere şi apoi se presară nucă măcinată pe deasupra.
Sunt delicioşi, iar mireasma mucenicilor copţi se împrăştie în toată casa. Se pot servi atât calzi (dacă nu mai aveţi răbdare), cât şi reci. Se păstrează foarte bine dacă îi aşezaţi pe un platou peste care puneţi folie de plastic.
Poftă bună!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni