4 oua
225 g lapte condensat indulcit
50 g unt
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
~ 250 g crema de ciocolata
Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor.
Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra, in jur de 15-20 de minute.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Nu stiu exact ce gramaj are borcanul in care am avut crema de ciocolata, dar se poate folosi mai multa sau mai putina, in functie de preferinta fiecaruia.
Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi blatul se taie in 2 parti, de la jumatate. Punem cele 2 bucati una peste alta, pe partea cu crema, lipindu-le ca pe sandwich. Se portioneaza dupa dorinta.
225 g lapte condensat indulcit
50 g unt
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
~ 250 g crema de ciocolata
Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor.
Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra, in jur de 15-20 de minute.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Nu stiu exact ce gramaj are borcanul in care am avut crema de ciocolata, dar se poate folosi mai multa sau mai putina, in functie de preferinta fiecaruia.
Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi blatul se taie in 2 parti, de la jumatate. Punem cele 2 bucati una peste alta, pe partea cu crema, lipindu-le ca pe sandwich. Se portioneaza dupa dorinta.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni