Ingrediente:
600 g faina
200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri smantana
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
6 oua
100 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
300 g branza vaci
70-80 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Poale-n brau” sau placintele moldovenesti umplute cu branza, sunt alegerea mea pentru concursul “Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene”. Iata cum le-am pregatit:
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.
Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.
Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.
Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.
Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii.
Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi.
Pofta buna!
600 g faina
200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri smantana
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
6 oua
100 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
300 g branza vaci
70-80 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Poale-n brau” sau placintele moldovenesti umplute cu branza, sunt alegerea mea pentru concursul “Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene”. Iata cum le-am pregatit:
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.
Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.
Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.
Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.
Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii.
Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi.
Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni