Cupcakes veludo vermelho de Natal
Ingrediente:
250 gr fãinã
2 linguri cacao
2 lingurite prad de copt
un vârf de cutit bicarbonat
100 gr un pt. prãjituri
200 gr zahãr
1 lingurã de supã plinã cu colorant alimentar rosu viu
2 lingurite esentã de vanilie
2 ouã
200 ml iaurt slab ( circa de 3,7 grãsime)
1 linguritã otet
Crema de unt si vanilie
3 albuse
200 gr zahãr
un praf de sare
250 gr unt cubulete
esentã de vanilie sau semintele de la jumãtate pãstaie de vanilie
Decor
cocos ras, ciocolatã rasã, zahãr colorat
Mod de preparare:
* Încãlzeste cuptorul la 180ºC, ventilat.
* Combinã fãina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul; în alt vas bate spumã untul topit cu zahãrul, adaugã colorantul tot si esenta de vanilie. Adaugã pe rând câte o lingurã din ingredientele seci si ouãle, bãtând dupã fiecare în parte.
* La urmã, adaugã iaurtul si otetul.
Cu lingura pune din compozitie în formele de hârtie si dã la copt pentru circa de 20 minute.
Se scot si se lasã sã se rãceascã complect, apoi se orneazã cu crema si se decoreazã.
Pentru Crema de unt si vanilie,se pune pe baie de aburi albusele cu zahãrul si se amestecã pânã compozitia se încãlzeste bine, iar zahãrul se topeste complect.
Ia deoparte si bate cu mixerul la viteza cea mai mare circa de 6 minute, sã iasã o cremã firmã si pufoasã.
La viteza medie, adaugã sarea, vanilia si untul putin câte putin,bãtând dupã fiecare in parte.
Trebuie sã isã o cremã omogenã finã.
Dacã vi se taie, puneti imediat la baie de aburi si amestecã ca la maionezã,intr-un minut se va reface complect!
Ingrediente:
250 gr fãinã
2 linguri cacao
2 lingurite prad de copt
un vârf de cutit bicarbonat
100 gr un pt. prãjituri
200 gr zahãr
1 lingurã de supã plinã cu colorant alimentar rosu viu
2 lingurite esentã de vanilie
2 ouã
200 ml iaurt slab ( circa de 3,7 grãsime)
1 linguritã otet
Crema de unt si vanilie
3 albuse
200 gr zahãr
un praf de sare
250 gr unt cubulete
esentã de vanilie sau semintele de la jumãtate pãstaie de vanilie
Decor
cocos ras, ciocolatã rasã, zahãr colorat
Mod de preparare:
* Încãlzeste cuptorul la 180ºC, ventilat.
* Combinã fãina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul; în alt vas bate spumã untul topit cu zahãrul, adaugã colorantul tot si esenta de vanilie. Adaugã pe rând câte o lingurã din ingredientele seci si ouãle, bãtând dupã fiecare în parte.
* La urmã, adaugã iaurtul si otetul.
Cu lingura pune din compozitie în formele de hârtie si dã la copt pentru circa de 20 minute.
Se scot si se lasã sã se rãceascã complect, apoi se orneazã cu crema si se decoreazã.
Pentru Crema de unt si vanilie,se pune pe baie de aburi albusele cu zahãrul si se amestecã pânã compozitia se încãlzeste bine, iar zahãrul se topeste complect.
Ia deoparte si bate cu mixerul la viteza cea mai mare circa de 6 minute, sã iasã o cremã firmã si pufoasã.
La viteza medie, adaugã sarea, vanilia si untul putin câte putin,bãtând dupã fiecare in parte.
Trebuie sã isã o cremã omogenã finã.
Dacã vi se taie, puneti imediat la baie de aburi si amestecã ca la maionezã,intr-un minut se va reface complect!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni