Pentru blat iti trebuie:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 6 albusuri
- 12 linguri zahar
- 1 lingurita otet
- 250 ml apa
- 12 linguri zahar
- 1 esenta de rom
- Pentru crema iti trebuie:
- 6 galbenusuri
- 12 linguri zahar
- 100 ml cafea
- 2 linguri cacao
- 200 g margarina ( unt )
- Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
- Pui galbenusurile treptat si la final incorporezi faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
- Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
- Il introduci in cuptorul preincalzit pentru 30 - 40 de minute.
- Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si otetul.
- Cand blatul este copt pe jumatate, intinzi bezeaua si introduci din nou la cuptor pana cand bezeaua devine aurie.
- Il scoti din cuptor si-l lasi sa se raceasca.
- Pentru sirop, amesteci apa cu zaharul, cu esenta de rom si fierbi pana se ingroasa putin, dupa care-l lasi sa se raceasca.
- Pentru crema, amesteci toate ingredientele (mai putin margarina) si le pui pe baie de aburi pana se ingroasa, dupa care incorporezi margarina moale batuta spuma.
- Tai blatul in doua.
- Insiropezi partea simpla de blat, intinzi jumatate din crema, apoi asezi partea de blat cu bezeaua intoarsa invers, insiropezi si intinzi crema ramasa.
- O ornezi dupa preferinte.
- Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni