Sfaturi despre legume
1.Ceapa va fi mai putin deranjanta pentru ochi daca inainte de a fi tocata va fi lasata intr-un vas cu apa rece.
2.Rosiile se curata mai usor de coaja daca dupa fierbere se pun intr-un castron cu apa si gheata.
3.Lasati vinetele coapte, cojite si crestate intr-o strecuratoare (de plastic sau silicon) inainte de a le prepara sau congela. Zeama lor este principalul motiv pentru care devin amare. Folositi un tocator de lemn sau sticla. O alternativa rapida o reprezinta robotul de bucatarie.
Sfaturi despre prajeli
1.Inainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine sa se puna putina sare in ulei pentru ca in felul asta nu o sa mai sara.
2.Daca se doreste sa se pastreze uleiul folosit la prajit trebuie sa se treaca printr-o strecuratoare fina intr-o ceasca sau un castron curat pentru a nu prinde miros de ranced.
3.Uleiul va fi suficient de incins atunci cand, punand un cartof pai in tigaie, acesta se va ridica la suprafata in aproximativ 5 secunde.
4.Inainte de a se praji cartofii este recomadat sa se scurga de apa sau chiar sa se stearga cu un servetel uscat.
5.Untul pe care il folositi la legume inabusite se poate aroma cu diferite condimente. Adaugati rozmarin proaspat maruntit, busuioc, oregano sau usturoi pisat, la unt si mixati. Sau puneti direct in robot, la cutit. Untul aromat il puteti pastra la congelator.
6.Untul este un bun inlocuitor al uleiului atunci cand doriti sa inabusiti legume proaspete. Puneti intr-o tigaie pe foc mic un cubulet de unt, lasati sa se topeasca, adaugati legumele, amestecati si puneti capacul. Amestecati din cand in cand, pana cand sunt gata legumele.
Sfaturi despre conservarea alimentelor
1.Rosiile congelate reprezinta o alternativa la bulionul sau pasta de tomate atat de folosite in bucatarie. Acestea se spala si li se indeparteaza codita. Pentru a le coji se tin 3-4 minute in apa clocotita, dupa care se racesc in apa rece. Se indeparteaza coaja cu un cutit cu lama subtire. Se taie in jumatati sau sferturi in functie de dimensiuni si se pun in pungi de plastic. Atentie, legumele congelate isi maresc volumul asa ca asigurati-va ca ramane putin spatiu in pungi. Daca nu aveti pungi mai groase, folositi 2 pentru fiecare pachet.
2.Cand nu folositi o telina intreaga la mancarea pe care o preparati, bucata care ramane taiati-o in felii de un centimetru grosime. Puneti feliile intr-o punga de plastic la congelator. Data viitoare cand veti dori sa puneti telina in mancare nu trebuie decat sa o scoateti din congelator si sa o lasati 5 minute in apa rece.
3.Legumele si fructele congelate sunt o alternativa foarte buna la conserve, deoarece prin inghetare bacteriile nu se dezvolta. Trebuie insa sa tineti minte ca odata decongelate isi vor pierde din fermitate, deoarece cristalele de gheata formate distrug structura celulelor. Gatite insa vor fi consumate la fel ca cele proaspete.
4.Iarna puteti gati ciorbe delicioase fara a folosi conserve de zarzavat. Morcovii, cartofii, pastarnacul, telina le puteti cumpara proaspete. Iar rosiile si ardeii se pot congela. Toamna, spalati bine rosii si ardei capia rosii, bagati cantitati egale la robot si maruntiti-le la cutit. Puneti in pungi groase de plastic cantitati potrivite de legume si inghetati-le. Pentru a da culoare si gust ciorbelor de iarna nu mai este nevoie decat sa scoateti un pachetel din congelator.
5.Pentru a mentine salata verde fradega mai multa vreme spalati frunzele si puneti-le la frigider intr-o casoleta de plastic bine inchisa inainte de a se scurge complet de apa.
6.Ceapa verde se mentine mai bine la frigider intr-o punga de plastic umpluta cu aer si legata bine.
7.Fasolea pastai verde sau galbena se pastreaza foarte bine la congelator. Spalati bine cantitea pe care doriti sa o inghetati si taiati capatul cu codita. Puneti pastaile pe foc 2 minute intr-o oala cu apa clocotita. Raciti apoi cu apa rece si lasati-le sa se scurga bine. Folositi preferabil pungi groase de plastic pentru a le depozita in congelator .
1.Ceapa va fi mai putin deranjanta pentru ochi daca inainte de a fi tocata va fi lasata intr-un vas cu apa rece.
2.Rosiile se curata mai usor de coaja daca dupa fierbere se pun intr-un castron cu apa si gheata.
3.Lasati vinetele coapte, cojite si crestate intr-o strecuratoare (de plastic sau silicon) inainte de a le prepara sau congela. Zeama lor este principalul motiv pentru care devin amare. Folositi un tocator de lemn sau sticla. O alternativa rapida o reprezinta robotul de bucatarie.
Sfaturi despre prajeli
1.Inainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine sa se puna putina sare in ulei pentru ca in felul asta nu o sa mai sara.
2.Daca se doreste sa se pastreze uleiul folosit la prajit trebuie sa se treaca printr-o strecuratoare fina intr-o ceasca sau un castron curat pentru a nu prinde miros de ranced.
3.Uleiul va fi suficient de incins atunci cand, punand un cartof pai in tigaie, acesta se va ridica la suprafata in aproximativ 5 secunde.
4.Inainte de a se praji cartofii este recomadat sa se scurga de apa sau chiar sa se stearga cu un servetel uscat.
5.Untul pe care il folositi la legume inabusite se poate aroma cu diferite condimente. Adaugati rozmarin proaspat maruntit, busuioc, oregano sau usturoi pisat, la unt si mixati. Sau puneti direct in robot, la cutit. Untul aromat il puteti pastra la congelator.
6.Untul este un bun inlocuitor al uleiului atunci cand doriti sa inabusiti legume proaspete. Puneti intr-o tigaie pe foc mic un cubulet de unt, lasati sa se topeasca, adaugati legumele, amestecati si puneti capacul. Amestecati din cand in cand, pana cand sunt gata legumele.
Sfaturi despre conservarea alimentelor
1.Rosiile congelate reprezinta o alternativa la bulionul sau pasta de tomate atat de folosite in bucatarie. Acestea se spala si li se indeparteaza codita. Pentru a le coji se tin 3-4 minute in apa clocotita, dupa care se racesc in apa rece. Se indeparteaza coaja cu un cutit cu lama subtire. Se taie in jumatati sau sferturi in functie de dimensiuni si se pun in pungi de plastic. Atentie, legumele congelate isi maresc volumul asa ca asigurati-va ca ramane putin spatiu in pungi. Daca nu aveti pungi mai groase, folositi 2 pentru fiecare pachet.
2.Cand nu folositi o telina intreaga la mancarea pe care o preparati, bucata care ramane taiati-o in felii de un centimetru grosime. Puneti feliile intr-o punga de plastic la congelator. Data viitoare cand veti dori sa puneti telina in mancare nu trebuie decat sa o scoateti din congelator si sa o lasati 5 minute in apa rece.
3.Legumele si fructele congelate sunt o alternativa foarte buna la conserve, deoarece prin inghetare bacteriile nu se dezvolta. Trebuie insa sa tineti minte ca odata decongelate isi vor pierde din fermitate, deoarece cristalele de gheata formate distrug structura celulelor. Gatite insa vor fi consumate la fel ca cele proaspete.
4.Iarna puteti gati ciorbe delicioase fara a folosi conserve de zarzavat. Morcovii, cartofii, pastarnacul, telina le puteti cumpara proaspete. Iar rosiile si ardeii se pot congela. Toamna, spalati bine rosii si ardei capia rosii, bagati cantitati egale la robot si maruntiti-le la cutit. Puneti in pungi groase de plastic cantitati potrivite de legume si inghetati-le. Pentru a da culoare si gust ciorbelor de iarna nu mai este nevoie decat sa scoateti un pachetel din congelator.
5.Pentru a mentine salata verde fradega mai multa vreme spalati frunzele si puneti-le la frigider intr-o casoleta de plastic bine inchisa inainte de a se scurge complet de apa.
6.Ceapa verde se mentine mai bine la frigider intr-o punga de plastic umpluta cu aer si legata bine.
7.Fasolea pastai verde sau galbena se pastreaza foarte bine la congelator. Spalati bine cantitea pe care doriti sa o inghetati si taiati capatul cu codita. Puneti pastaile pe foc 2 minute intr-o oala cu apa clocotita. Raciti apoi cu apa rece si lasati-le sa se scurga bine. Folositi preferabil pungi groase de plastic pentru a le depozita in congelator .
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni