Ingrediente:
-3/4 pachet foi de placinta,
-cca 300 g dovleac copt,
-3 linguri de zahar(optional),
-un varf de lingurita de scortisoara,
-100 g unt topit,
-2 oua,
-nuca macinata(optional),
-zahar pudra,
Preparare:
Cum foile sunt gata pregatite iar dovleacul copt, se trece la prepararea umpluturii, adica cu o lingurita se aduna miezul din feliile de dovleac pana se strang cca 300 g.
La miezul acesta se adauga 2 oua, 2-3 linguri de zahar daca vreti un strudel mai dulce si scortisoara dupa gust apoi se freaca bine compozitia sau se mixeaza putin pana devine cremoasa si usor de intins.
Se topesc la foc mic cele 100 g unt si se incepe a monta strudelul astfel:
-se pune o foaie de placinta care se pensuleaza bine cu unt topit, se intinde umplutura in strat foarte subtire si se presara nuca macinata daca doriti
-se repeta operatia pina se termina foile apoi se ruleaza si se unge cu unt.
Eu am presarat si ceva mac si am dat la cuptor intr-o tava unsa.
-3/4 pachet foi de placinta,
-cca 300 g dovleac copt,
-3 linguri de zahar(optional),
-un varf de lingurita de scortisoara,
-100 g unt topit,
-2 oua,
-nuca macinata(optional),
-zahar pudra,
Preparare:
Cum foile sunt gata pregatite iar dovleacul copt, se trece la prepararea umpluturii, adica cu o lingurita se aduna miezul din feliile de dovleac pana se strang cca 300 g.
La miezul acesta se adauga 2 oua, 2-3 linguri de zahar daca vreti un strudel mai dulce si scortisoara dupa gust apoi se freaca bine compozitia sau se mixeaza putin pana devine cremoasa si usor de intins.
Se topesc la foc mic cele 100 g unt si se incepe a monta strudelul astfel:
-se pune o foaie de placinta care se pensuleaza bine cu unt topit, se intinde umplutura in strat foarte subtire si se presara nuca macinata daca doriti
-se repeta operatia pina se termina foile apoi se ruleaza si se unge cu unt.
Eu am presarat si ceva mac si am dat la cuptor intr-o tava unsa.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni