Ingrediente pentru 8 portii:
Mod de preparare:
Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva !
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.
Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.
Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella. Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!
- Am folosit tava de pizza a cuptorului si urmatoarele ingrediente (foto 1 si foto 2 - mai mult din ratiuni estetice ):
- Pentru aluatul crocant:
- 1. 300 gr faina
- 2. 75 gr gris
- 3. 225 ml apa
- 4. un pliculet de drojdie (7 gr)
- 5. o lingura de ulei de masline (care s-a fofilat si nu apare in poza)
- 6. sare
- Pentru restul compozitiei:
- 1. aprox. 300 gr (280 gr pe masurate) spanac congelat
- 2. 250 gr mozzarella
- 3. 200 gr sos de tomate Cirio
- 4. cimbru, busuioc, oregano
- 5. optional amestec de cascaval si branza pentru pizza (gen parmezan)
- 6. cateva rosioare cherry sau cateva felii de rosii obisnuite
Mod de preparare:
Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva !
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.
Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.
Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella. Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni