CULINAR FORUM BY VIO

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
cataif cu frisca 75ed7710Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
cataif cu frisca 75ed7710Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
cataif cu frisca 75ed7710Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
cataif cu frisca 75ed7710Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
cataif cu frisca 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
cataif cu frisca 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
cataif cu frisca 75ed7710Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
cataif cu frisca 75ed7710Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
cataif cu frisca 75ed7710Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    cataif cu frisca

    bucatarunr1
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1


    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 49

    cataif cu frisca Empty cataif cu frisca

    Mesaj Scris de bucatarunr1 Sam Sept 17, 2011 2:35 am

    Ingrediente

    200-300 de grame de taitei de casa fini - cantitatea difera in functie de cat de gros se doreste sa fie stratul de taitei - in principiu, sa acopere un strat in grosime de 1,5-2 cm in forma in care se prepara desertul.

    120 de grame de unt
    300 ml lapte



    300 de grame de zahar
    1 plic de zahar vanilat
    coaja rasa de la o lamaie

    500 de grame de smantana pentru frisca
    2 linguri de zahar pudra
    1 plic de zahar vanilat
    1 plic de intaritor pentru frisca (optional)







    Mod de preparare
    Asezati taiteii intr-un strat pe care il compactati usor, intr-o forma termorezistenta, destul de incapatoare:
    Se topeste untul.
    Se toarna untul topit deasupra taiteilor din forma, pe toata suprafata.
    Se da forma la cuptorul preincins la 180 de grade.

    Intre timp, se prepara siropul: laptele, zaharul , zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau in clocot si se trag deoparte.
    Cam in 20-25 de minute taiteii se rumenesc.
    Se scoate forma din cuptor si peste taiteii prajiti, fierbinti, se toarna siropul fierbinte.
    Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se da la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil de seara pana dimineata). In acest timp, siropul va fi complet absorbit de taitei.




    Se bate frisca spuma tare, se indulceste si (dupa preferinta) se adauga si intaritorul si zaharul vanilat:




    Se orneaza cataiful cu frisca, dupa gust si imaginatie. Se poate presara cu fructe confiate, fistic macinat etc.

    Mod de servire
    Se rastoarna pe platoul pe care va fi servit.

      Data/ora curentă este: Joi Mai 16, 2024 9:15 pm