Ingrediente
200-300 de grame de taitei de casa fini - cantitatea difera in functie de cat de gros se doreste sa fie stratul de taitei - in principiu, sa acopere un strat in grosime de 1,5-2 cm in forma in care se prepara desertul.
120 de grame de unt
300 ml lapte
300 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
500 de grame de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
1 plic de intaritor pentru frisca (optional)
Mod de preparare
Asezati taiteii intr-un strat pe care il compactati usor, intr-o forma termorezistenta, destul de incapatoare:
Se topeste untul.
Se toarna untul topit deasupra taiteilor din forma, pe toata suprafata.
Se da forma la cuptorul preincins la 180 de grade.
Intre timp, se prepara siropul: laptele, zaharul , zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau in clocot si se trag deoparte.
Cam in 20-25 de minute taiteii se rumenesc.
Se scoate forma din cuptor si peste taiteii prajiti, fierbinti, se toarna siropul fierbinte.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se da la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil de seara pana dimineata). In acest timp, siropul va fi complet absorbit de taitei.
Se bate frisca spuma tare, se indulceste si (dupa preferinta) se adauga si intaritorul si zaharul vanilat:
Se orneaza cataiful cu frisca, dupa gust si imaginatie. Se poate presara cu fructe confiate, fistic macinat etc.
Mod de servire
Se rastoarna pe platoul pe care va fi servit.
200-300 de grame de taitei de casa fini - cantitatea difera in functie de cat de gros se doreste sa fie stratul de taitei - in principiu, sa acopere un strat in grosime de 1,5-2 cm in forma in care se prepara desertul.
120 de grame de unt
300 ml lapte
300 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
500 de grame de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
1 plic de intaritor pentru frisca (optional)
Mod de preparare
Asezati taiteii intr-un strat pe care il compactati usor, intr-o forma termorezistenta, destul de incapatoare:
Se topeste untul.
Se toarna untul topit deasupra taiteilor din forma, pe toata suprafata.
Se da forma la cuptorul preincins la 180 de grade.
Intre timp, se prepara siropul: laptele, zaharul , zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau in clocot si se trag deoparte.
Cam in 20-25 de minute taiteii se rumenesc.
Se scoate forma din cuptor si peste taiteii prajiti, fierbinti, se toarna siropul fierbinte.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se da la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil de seara pana dimineata). In acest timp, siropul va fi complet absorbit de taitei.
Se bate frisca spuma tare, se indulceste si (dupa preferinta) se adauga si intaritorul si zaharul vanilat:
Se orneaza cataiful cu frisca, dupa gust si imaginatie. Se poate presara cu fructe confiate, fistic macinat etc.
Mod de servire
Se rastoarna pe platoul pe care va fi servit.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni