Ingrediente pentru 8 portii:
Mod de preparare:
Gutuile rase se amestecă cu zahărul, se lasă să se odihnească puţin şi apoi se pun la fiert. Dacă nu au suficient suc, se adauga apa, vinul ori lichiorul. Se fierb până se leagă, se pune apoi fierbinte în borcane.
Secrete culinare:
Gutuile sunt foarte bune pentru preparat la trei saptamani dupa ce au fost culese.
Ca să nu se închidă la culoare cât stau cu zahărul, stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
- o farfurie de gutui rase
- un pahar de zahăr
- un pahar de apă, vin sau lichior
- jumătate de lămîie
- un băţ de scorţişoară
Mod de preparare:
Gutuile rase se amestecă cu zahărul, se lasă să se odihnească puţin şi apoi se pun la fiert. Dacă nu au suficient suc, se adauga apa, vinul ori lichiorul. Se fierb până se leagă, se pune apoi fierbinte în borcane.
Secrete culinare:
Gutuile sunt foarte bune pentru preparat la trei saptamani dupa ce au fost culese.
Ca să nu se închidă la culoare cât stau cu zahărul, stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni