Ingrediente pentru 3 portii:
Mod de preparare:
Chiflele le-am făcut din făină, puţină drojdie, un ou, sare, puţin zahăr, iar la sfârşit 2 linguri ulei de măsline. Frământăm până se omogenizează bine, iar după ce lăsăm la crescut, formăm biluţe de dimensiunea dorită. Le-am aplatizat puţin înainte de a le pune în tavă (din dorinţa de a nu mânca prea multă pâine), apoi am uns fiecare chiflă cu gălbenuş de ou şi am presărat susan. Le punem în cuptor şi le coacem până trec celebrul test cu scobitoarea. În tot acest timp ne ocupăm de chifteluţe. Eu le-am făcut din carne de vită, dar la fel de bune sunt si cele din carne de pui. Am amestecat 300 g carne de vită tocată cu un ou, sare, piper, coriandru măcinat, o felie de pâine înmuiată în apă şi puţină făină, cât să se lege compoziţia. Formăm chifteluţele de dimensiunea dorită şi le prăjim în ulei. Între timp pâinicile noastre s-au copt, le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească pe un grătar de lemn. După ce se răcesc, le tăiem căpăcelul, punem sos de usturoi pe partea inferioară, adăugăm varza tocată fin şi frecată cu puţină sare, rondele de castravete murat, aşezăm chifteluţa şi încheiem totul cu 2-3 rondele de roşie, după care punem capacul pâinicii.
Secrete culinare:
Pentru un aspect mult mai frumos al hamburgerilor, este foarte important sa ungem chiflele cu putin galbenus de ou si sa presaram putin susan sau mac inainte de a le baga in cuptor.
Povestea retetei:
Avand in vedere ca toti copiii adoră mâncarea de tip fast-food, consider că este esenţial să le arătăm celor mici că toate aceste preparate se pot pregăti şi acasă. De aceea, preparând aceşti hamburgări alături de copii, vom reuşi să îi implicăm în prepararea prânzului, ceea ce îi va încânta foarte mult si poate vom reusi sa ii motivam sa renunte la preparatele de acest tip din oras.
- 3 chifle
- 3 chifteluţe
- castraveţi muraţi
- roşii
- varză
- sos de usturoi sau maioneză
Mod de preparare:
Chiflele le-am făcut din făină, puţină drojdie, un ou, sare, puţin zahăr, iar la sfârşit 2 linguri ulei de măsline. Frământăm până se omogenizează bine, iar după ce lăsăm la crescut, formăm biluţe de dimensiunea dorită. Le-am aplatizat puţin înainte de a le pune în tavă (din dorinţa de a nu mânca prea multă pâine), apoi am uns fiecare chiflă cu gălbenuş de ou şi am presărat susan. Le punem în cuptor şi le coacem până trec celebrul test cu scobitoarea. În tot acest timp ne ocupăm de chifteluţe. Eu le-am făcut din carne de vită, dar la fel de bune sunt si cele din carne de pui. Am amestecat 300 g carne de vită tocată cu un ou, sare, piper, coriandru măcinat, o felie de pâine înmuiată în apă şi puţină făină, cât să se lege compoziţia. Formăm chifteluţele de dimensiunea dorită şi le prăjim în ulei. Între timp pâinicile noastre s-au copt, le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească pe un grătar de lemn. După ce se răcesc, le tăiem căpăcelul, punem sos de usturoi pe partea inferioară, adăugăm varza tocată fin şi frecată cu puţină sare, rondele de castravete murat, aşezăm chifteluţa şi încheiem totul cu 2-3 rondele de roşie, după care punem capacul pâinicii.
Secrete culinare:
Pentru un aspect mult mai frumos al hamburgerilor, este foarte important sa ungem chiflele cu putin galbenus de ou si sa presaram putin susan sau mac inainte de a le baga in cuptor.
Povestea retetei:
Avand in vedere ca toti copiii adoră mâncarea de tip fast-food, consider că este esenţial să le arătăm celor mici că toate aceste preparate se pot pregăti şi acasă. De aceea, preparând aceşti hamburgări alături de copii, vom reuşi să îi implicăm în prepararea prânzului, ceea ce îi va încânta foarte mult si poate vom reusi sa ii motivam sa renunte la preparatele de acest tip din oras.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni