Ingrediente
200 gr spanac(congelat sau proaspat)
300 gr faina
1 lingurita sare
lapte caldut (se stabileste in reteta cat aveti nevoie)
2 oua
3 linguri ulei masline
7 gr drojdie uscata
150 gr parmezan
150 gr gorgonzola
unt/ulei pentru tigaie
Portii: 65 bucati
Mod de preparare:
Faina si sarea se cern intr-un vas mai larg. Se adauga si drojdia.
Spanacul se decongeleaza sau daca e proaspat se opareste in apa pentru 5 minute si dupa ce se scurge bine se toaca
Punem spanacul intr-un vas gradat si completam cu lapte cat sa avem 400 ml amestec. Eu am folosit 150 ml lapte.
Se adauga spanacul peste faina si apoi incepem si turnam incet laptele si sa amestecm cu telul pana avem un aluat omogen.
Adaugam ouale batute putin si uleiul. Amestecam bine si apoi incorporam 75 gr parmezan razuit
Acoperim vasul si lasam la loc caldut la crescut pentru 1 ora.
Ungem tigaia speciala de facut clatite olandeze cu unt/ulei si apoi cu un tub de ketchup punem aluatul in forme. Le coacem pe ambele parti.
Le-am scos pe o farfurie si se presara parmezan .
Intr-un vas mic se pun 2 linguri lapte si gorgonzola si la foc mic lasam sa se topeasca branza.
Mod de servire:
Turnam sosul de gorgonzola peste clatite si servim rapid, sa nu se raceasca sosul.
200 gr spanac(congelat sau proaspat)
300 gr faina
1 lingurita sare
lapte caldut (se stabileste in reteta cat aveti nevoie)
2 oua
3 linguri ulei masline
7 gr drojdie uscata
150 gr parmezan
150 gr gorgonzola
unt/ulei pentru tigaie
Portii: 65 bucati
Mod de preparare:
Faina si sarea se cern intr-un vas mai larg. Se adauga si drojdia.
Spanacul se decongeleaza sau daca e proaspat se opareste in apa pentru 5 minute si dupa ce se scurge bine se toaca
Punem spanacul intr-un vas gradat si completam cu lapte cat sa avem 400 ml amestec. Eu am folosit 150 ml lapte.
Se adauga spanacul peste faina si apoi incepem si turnam incet laptele si sa amestecm cu telul pana avem un aluat omogen.
Adaugam ouale batute putin si uleiul. Amestecam bine si apoi incorporam 75 gr parmezan razuit
Acoperim vasul si lasam la loc caldut la crescut pentru 1 ora.
Ungem tigaia speciala de facut clatite olandeze cu unt/ulei si apoi cu un tub de ketchup punem aluatul in forme. Le coacem pe ambele parti.
Le-am scos pe o farfurie si se presara parmezan .
Intr-un vas mic se pun 2 linguri lapte si gorgonzola si la foc mic lasam sa se topeasca branza.
Mod de servire:
Turnam sosul de gorgonzola peste clatite si servim rapid, sa nu se raceasca sosul.
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum
» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima
» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM
» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic
» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic
» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic
» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic
» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic
» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic
» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic
» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40
» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40
» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40
» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91
» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni